dimarts, 12 d’agost del 2014

Tardà critica Ortega: "Aquest govern ha decidit suïcidar-se"

12/08/2014

CONSULTA

El diputat d'ERC al Congrés acusa la vicepresidenta de voler "desmobilitzar" els catalans

 

Bernat Vilaró



El diputat d'ERC al Congrés de Madrid Joan Tardà


El diputat d'ERC al Congrés de Madrid Joan Tardà ha criticat avui la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, després de l'entrevista que ha fet la també consellera de Governació a 'El món a Rac1'. En un tuit, Tardà ha afirmat: "Sento la consellera Ortega a @elmonarac1 i penso que aquest govern ha decidit suïcidar-se".

Poc després, el diputat republicà ha tornat a piular, i ha lamentat que Ortega vagi a la ràdio "amb l'objectiu de desmobilitzar", i que això "és d'una irresponsabilitat a tenir en compte algun dia". "Que ens quedi clar: tot, tot, dependrà de la mobilització popular, tant la de l'11-S com la del 9-N. És a dir, de la gent! Som-hi!", ha dit Tardà en l'últim tuit.


El número dos d'ERC a Madrid ha fet aquestes piulades en referència a les declaracions d'Ortega a Rac1, on ha dit que, "si l'Estat posa traves a votar el 9-N, hi haurà un altre 9-N".

Al seu torn, el líder dels republicans al Congrés, Alfred Bosch, considera un error que Ortega obri la porta a endarrerir la consulta, i ha advertit que una demora seria "un engany al poble català". "Ja en tenim un. Per a què volem un altre 9 de novembre? Què canviarà?", ha afegit Bosch.

Altres interpretacions


Altres mitjans com 'El Mundo' o l''Abc' han coincidit en fer les seves interpretacions de les paraules de la vicepresidenta: "Joana Ortega obre la porta a aplaçar la consulta del 9-N si l'Estat la veta" (a 'El Mundo'), i "La vicepresidenta de la Generalitat obre la porta a aplaçar la consulta" (a l''Abc').