dilluns, 4 d’agost del 2014

'Der Spiegel' destaca l’independentisme de Guardiola

04/08/2014

INDEPENDÈNCIA

El setmanari alemany assegura en un reportatge que l’extècnic blaugrana "ha alliberat als catalans del seu complex d'inferioritat vers Madrid"


Nerea Rodríguez

Pep Guardiola durant la diada castellera a Berlín


El setmanari alemany ‘Der Spiegel’ es fa ressò, en l’edició d’aquesta setmana, de l’independentisme de l’exentrenador del Barça i actual tècnic del Bayern de Munich, Pep Guardiola. En un reportatge de tres pàgines titulat “El manifest de Pep”, destaca que Guardiola “lluita apassionadament per la independència de la seva Catalunya natal”.

En el text s’explica que fa unes setmanes l’exentrenador del Barça va volar a Berlín per participar en una manifestació a favor del dret a decidir i de la independència de Catalunya, a la jornada castellera que també va tenir lloc a altres capitals europees.

El setmanari recorda que Guardiola va agafar un micròfon i en alemany va reclamar poder votar el
proper 9 de novembre. El periodista publica també declaracions de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals: "Guardiola ha canviat la nostra pròpia consciència. Els seus èxits ens han demostrat que els catalans podem guanyar la lluita per la independència".

A més, defineix aquesta entitat com una organització que vol “la separació immediata d’Espanya” i recorda que Guardiola n’és membre des de fa anys, i que també ho són els seus fills. El reportatge també inclou declaracions del pare de Guardiola, que tot i no voler parlar del seu fill perquè li va prometre, afirma que “desitjaria molt que el Pep intervingués més en la causa”.

En aquesta línia, el pare de l’extècnic blaugrana opina que “hauria de fer servir la possibilitat d'aclarir la situació de Catalunya a l'estrager. Ell té una veu de pes". Finalment, conclou afirmant que “Guardiola ha alliberat del complex d'inferioritat als catalans vers Madrid".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/_der_spiegel_destaca_l_independentisme_de_guardiola_102218.php