dilluns, 4 d’agost del 2014

Felip VI, "molt preocupat" pel procés català

04/08/2014

PROCÉS

El rei està "molt ben informat" del que passa a Catalunya, i entre els informadors destaca el cap de comunicació Jordi Gutiérrez


Bernat Vilaró


El rei, Felip VI El Breu





Catalunya no té Rei
El rei espanyol, Felip VI, ha reconegut als seus interlocutors més propers que està "molt preocupat" pel procés sobiranista que està vivint Catalunya, segons publica avui 'El Punt Avui'. Sempre segons l'article, el monarca aspira a perpetuar-se més enllà del mandat de l'actual president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui se li esgota la legislatura el 2015 o, a mig termini, el 2019 si torna a guanyar els comicis l'any que ve i esgota el mandat.

Així, Felip VI està amoïnat, i ho ha traslladat al seu cercle més proper, amb què ha intercanviat impressions en el debut del seu regnat, mentre que Rajoy ho fia tot al vet del Tribunal Constitucional a la consulta del proper 9 de novembre.


Segons l'article, Felip VI quan era príncep ja cultivava amb discreció relacions personals amb molts diputats al Congrés, cridats a rellevar algun dia la primera línia del panorama polític estatal. Així, l'actual monarca espanyol ja coneixia el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, quan el 2010 -amb José Luis Rodríguez Zapatero a l'executiu espanyol- va mantenir amb ell una reunió de tres hores.

"Molt ben informat" respecte Catalunya

Segons apunta 'El Punt Avui', les fonts consultades assenyalen que el rei espanyol està "molt ben informat" del que passa a Catalunya, en contrast amb el que passa a Madrid, on encara identifiquen el dret a decidir amb una dèria passatgera d'Artur Mas. Entre els informadors del monarca destaca el periodista català Jordi Gutiérrez, subdirector de relacions amb els mitjans a La Zarzuela des del 1993 al 2009, i cap de comunicació des del mes de juny.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/felip_vi_molt_preocupat_pel_proces_catala_102201.php


1 comentari :

Unknown ha dit...

Podrà estar molt ben informat, però no l'interessa entendre i encara menys respectar-nos. El seu interès és del mateix tipus q els dels depredadors observant les evolucions d les seves víctimes, per saber el millor moment per atacar-les