dimecres, 16 de juliol del 2014

Rajoy serà ‘receptiu’ si Mas fa veure que el 9N és una qüestió menor

Dimecres, 16 de juliol de 2014 05:00 h

Millo assegura que Rajoy serà "receptiu" si Mas no aporta només a la trobada el "monotema" de la consulta



© @acn




El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha celebrat la "petició" del president Mas de reunir-se amb Mariano Rajoy i s’ha mostrat convençut que si el President Mas, no assisteix a la reunió amb el President espanyol, amb el "monotema" de la consulta a l'agenda, Rajoy serà “receptiu”. 

Una vegada més s’entreveu la intenció del PP de fer el paperet i oblidar-se del diàleg, advertint unes condicions que són del tot incoherents amb l’agenda política. Qualsevol diàleg real no pot evitar tractar el procés nacional més rellevant que ha viscut la política catalana durant les últimes dècades. En aquest sentit el diputat d'ERC, Pere Aragonès, ha recordat que el diàleg amb Madrid "apareix i desapareix, sembla més monòleg”, i ha etzibat: "Votant la gent s’entén".

El PPC pretén descafeïnar la reunió i els partits catalans es mantenen ferms. 

Tot i que Millo ha intentat treure ferro a l’assumpte els diputats catalans a favor del dret a decidir s’han mantingut ferms i alhora han expressat la seva falta de fe en el “diàleg” de Rajoy. 
En aquest sentit, Dolors Camats, portaveu d’ICV, ha assegurat que el diàleg és una bona notícia però ha alertat que el President no ha pres "sol" la decisió sobre la data ni la pregunta ni el marc per la consulta. Per això ha avisat que qualsevol "modificació" cal fer-la de forma "consensuada". 
En una línia semblant s'ha expressat el portaveu parlamentari de la CUP, Quim Arrufat, que ha assegurat que denunciaran "qualsevol maniobra opaca" en cap reunió entre Mas i Rajoy "discreta i secreta" que es pugui saltar, ha avisat, el dret a decidir dels catalans. 
El diputat republicà Pere Aragonès ha afirmat que els republicans estan "sempre oberts al diàleg" però ha avisat Mas que pel partit d'Oriol Junqueras "la prioritat" és en el si de la societat. "Votant la gent s'entén", ha reblat Aragonès.