dimecres, 9 de juliol del 2014

PP, PSOE i UPyD es neguen a rebre el ministre principal de Gibraltar en una visita al congrés espanyol

Dimecres  09.07.2014  11:56

Els populars argumenten que entrevistar-se amb Picardo seria com 'reconèixer la relació amb una colònia com si fos un estat sobirà'




Fabian Picardo.



Els grups parlamentaris del PP, PSOE i UPyD han declinat la petició del ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, de mantenir una trobada durant la visita que fa al congrés espanyol. El Partit Popular ha declinat la proposta perquè considera que rebre Picardo seria com 'reconèixer la relació amb una colònia com si fos un estat sobirà'. Els únics que s'han avingut a rebre Picardo han estat les formacions sobiranistes. El diputat d'ERC, Joan Tardà, serà el primer a entrevistar-se amb el ministre principal del Penyal. Els independentistes catalans han defensat en reiterades ocasions que Gibraltar ha de ser allò que vulguin els seus ciutadans.

Segons sembla, la visita de Picardo al Congrés té com a objectiu
informar els diferents grups parlamentaris de la situació dels seus ciutadans. En aquest context, els socialistes ja han avançat que no tenen cap necessitat de mantenir una trobada amb el màxim representant de la zona argumentant que ja tenen informació de primera mà, la que reben del govern espanyol.
Des d'UPyD, han admès que van rebre la petició per carta de Fabián Picardo, però s'han mostrat taxatius: 'No ens reunirem'. La formació magenta considera que, en tot cas, qui hauria de rebre el ministre principal de Gibraltar seria el govern espanyol. 

El portaveu del Partit Nacionalista Basc, Aitor Esteban, també ha acceptat la trobada amb Picardo a la que podria afegir-se algun diputat de Convergència i Unió, segons algunes informacions. Fonts de la federació ja han avançat que, en cas de reunir-se en solitari, serà una trobada de caràcter absolutament privat però que, en qualsevol cas, no serà el seu portaveu al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, qui el rebi.   

Esquerra Unida també ha expressat la seva disposició a entrevistar-se amb el màxim representant gibraltareny tot i que no ha rebut cap petició. D'entrevistar-se, li traslladaran la seva disconformitat amb què el Penyal tingui la funció de paradís fiscal i les dificultats dels treballadors espanyols.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4202658/20140709/pp-psoe-upyd-neguen-rebre-ministre-principal-gibraltar-visita-congres-espanyol.html