dilluns, 21 de juliol del 2014

El Govern espanyol boicoteja la presència de Mas a la Francofonia

21/07/2014

ESPANYOLISME - BOICOT - JOC BRUT

L'ambaixador espanyol a França ha pressionat els directius de l'entitat internacional, per tal que no acceptessin Catalunya


Alèxia L. Ferret


Rajoy, avui a Brussel·les



El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, no podrà estar a la cimera que l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF) celebrarà el proper 29 de novembre a Dakar (Senegal). El Govern espanyol ha vetat al president català només 20 dies després de la data prevista per a la consulta sobiranista, per intentar la imatge que una Catalunya independent estaria aïllada en el tauler internacional, segons ‘El País’.

L'ambaixador d'Espanya a París, Ramon de Miguel, va remetre el passat dia 18 al secretari general de
la Francofonia, el senegalès Abdou Diouf, una carta en la qual li traslladava “les consideracions que no permeten respondre favorablement” a la demanda de Mas d'obtenir l'estatut de “convidat especial” de la OIF.

Mas va enviar el passat 25 d'abril una carta a Diouf en la qual demanava l'ingrés de Catalunya en la OIF com a “convidat especial”, donant així compliment a “un desig que ve des de lluny” i que ell es mostrava disposat a complir “amb entusiasme, convicció i orgull”.

L'estatut de convidat especial està reservat a “entitats o col·lectivitats no sobiranes”, que han de mostrar la seva voluntat de compromís amb la Francofonia i acreditar la promoció del francès al seu territori. No obstant això, la concessió d'aquest estatut està condicionat al fet que l'Estat en el qual està inclòs aquest territori atorgui el seu vistiplau a la invitació.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/el_govern_espanyol_veta_la_presencia_de_mas_a_la_francofonia_101951.php