dimarts, 8 de juliol del 2014

Cop judicial a Convivència Cívica Catalana

Dimarts, 8 de juliol de 2014 12:20 h

El Tribunal Suprem tomba el recurs de CCC sobre el decret que regula el coneixement del català en el professorat universitari, l’entitat haurà d'assumir els costos del procés.






El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per part de l'associació Convivència Cívica Catalana en contra el decret aprovat pel govern  l'any 2010 que regularà el coneixement del català entre el professorat universitari. 

El suprem ha deslegitimat la capacitat de Convivència Cívica per interposar aquest recurs, avala la
política lingüística de la Generalitat i reforça el paper del català a les universitats catalanes. L'associació va interposar un recurs de cassació davant el qual la Generalitat de Catalunya, la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i dues Universitats catalanes van personar-se a favor d'aquest decret regula l'ús del català entre el professorat universitari. 

El recurs ja va ser tombat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2012 i ara ho ho fet el Tribunal Superior de Justícia. Segon l’InformeCAT de Plataforma per la Llengua, a Catalunya, les universitats públiques imparteixen el 55% de les classes en català i, al País Valencià, no superen el 25% .