dimarts, 8 de juliol del 2014

L'Audiència de Barcelona en defensa dels jutges pel dret a decidir

Dimarts, 8 de juliol de 2014 17:25 h

Dos agents de Policia Nacional van declarar que van elaborar l’informe sobre els jutges pro-consulta per ordre d'un comissari en cap




© FOTO ACN



Barcelona (ACN).- L'Audiència de Barcelona ha ordenat a la policia espanyola que lliuri l'informe sobre els 33 jutges que van signar un manifest a favor del dret a decidir. Així doncs, l’Audiència ha decidit estimar el recurs d’un d’aquests jutges davant la decisió de l’instructor de no creure necessari incorporar les actuacions, malgrat que dos inspectors van declarar haver realitzat aquest informe per ordre del Comissari en cap de la Brigada d’Informació de la Policia Espanyola. 

L'Audiència considera que, un cop rebut l’informe i segons el seu contingut, l'instructor tindrà "llibertat de criteri” per decidir sobre la pràctica de noves diligències.

La persecució de 33 jutges pro-consulta

Dels 33 jutges que van signar el manifest en defensa del dret a decidir, 26 van aparèixer amb la foto del DNI publicada al diari 'La Razón’. Aquest va ser el fet que va portar-los a posar una denúncia per revelació de secrets.

Durant la seva declaració davant del jutge, dos inspectors de la policia espanyola van declarar que van accedir a la base de dades del DNI per consultar les fotografies i els noms dels magistrats per incloure-ho en un informe ordenat pel comissari en cap de la Brigada d'Informació de la policia espanyola.

Tot i així, el jutge instructor va prendre la decisió, força difícil d’entendre, de no incorporar l'informe a les actuacions per poder identificar a qui pogués haver facilitat les fotografies al diari. Tanmateix, l’Audiència de Barcelona ha respost i ha ordenat a la Policia Espanyola que entregui la seva llista negra per continuar amb la investigació.