dimarts, 8 de juliol del 2014

El CAC deixa sense la #ViaUlster a Ciudadanos

Dimarts, 8 de juliol de 2014 18:20 h

El partit va presentar dues queixes sobre comentaris emesos al programa 'La tribu', de Catalunya Ràdio, i a 'La segona hora', de RAC1





Barcelona (ACN).- Nova derrota a la guerra oberta que des de fa temps Rivera manté amb els mitjans catalans. El CAC (Consell de l'Audiovisual de Catalunya) ha desestimat les queixes del grup parlamentari de C’s i ha considerat que les expressions es van fer en el context d'espais humorístics, identificats clarament com de sàtira política, sense que en cap dels dos casos s'incomplís la legislació audiovisual vigent i ha citat el Tribunal Europeu de Drets Humans per recordar el significat de la “sàtira política”. A més, el CAC ha subratllat que perquè es produeixi una vulneració del dret a l'honor no és suficient la mera crítica o burla, sinó que és necessari que es produeixi una desqualificació injuriosa.

es queixes de Rivera


En el cas de “La Tribu” de Catalunya Ràdio, dos locutors van enumerar cinc idees que van atribuir al general Franco i que, segons ells, podia haver pronunciat qualsevol diputat de Ciutadans. En el cas del programa “La segona hora” de RAC1, al programa, entre altres comentaris, es va dir que intel·ligència i Ciutadans són conceptes incompatibles, i que unes persones s'enganxen a les drogues i unes altres ho fan a Ciutadans. En els dos casos, el Ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha decidit desestimar les queixes per cinc vots a favor i una abstenció considerant que es produïen en un context de sàtira política que no traspassava el límit de la vulneració de l’honor.

...i la lliçó del CAC

El CAC ha citat el Tribunal Europeu de Drets Humans per recordar que aquesta institució ha definit la sàtira com "una forma d'expressió artística i crítica social que, amb un contingut inherent d'exageració i distorsió de la realitat, persegueix, naturalment, la provocació i l'agitació".  També assenyala que, segons el Tribunal Suprem, la sàtira, especialment la política, és expressió de les manifestacions creatives de l'ésser humà, amb la finalitat de ser un instrument de denúncia i de crítica social, i, com a tal, és una manifestació més de la llibertat d'expressió i de creació artística.


http://www.directe.cat/noticia/357601/el-cac-no-dona-la-rao-a-ciutadans