dimarts, 8 de juliol del 2014

Nova bufetada a la Marca España

Dimarts, 8 de juliol de 2014 05:00 h

El govern de Xile retira la concessió d’una important obra vial a Sacyr a causa dels incompliments, el sobrepreu, el retard i per manca de seguretat









Espanya ha venut l’enginyeria civil com a referent de la Marca Espanya, però després del fiasco del canal de Panamà ha rebut una nova atzagaiada del govern xilè que rebenta la reputació de les empreses constructores espanyoles en l’àmbit internacional. 

 Xile ha retirat  un projecte  de 115 milions d’euros a Sacyr pel sobrepreu, els endarreriments i la manca se seguretat de la construcció de l’obra en la que va morir un treballador. L’empresa estatal xilena, Corporació  Nacional del Coure, va decidir la setmana passada posar fi de forma anticipada al
contracte per a la construcció d’una carretera que Sacyr va guanyar el 2012 i que havia d’estar enllestida el 2015.

Segons l’empresa la decisió de liquidar el contracte s’ha pres perquè sinó el cost se l’obra hauria depassat el més del 50% de ‘import licitat.



 Crònica d’una mort anunciada pels problemes que ha plantejat Sacyr

L’empresa ha assegurat que no està disposada a pagar un preu superior a l’estipulat i que no és en absolut raonable. Actualment l’obra  d’enginyeria de la construcció i muntatge de la carretera Maitenes-Confluencia que bastia el projecte de comunicació a la mina El Teniente, i  que havia de lliurar-se el 2015, presenta retards importants i un important desviament que supera més de la meitat del cost inicialment pressupostat. Dirigents del sindicat xilè Sinami asseguren que la situació és la “ crònica duna mort anunciada pels múltiples problemes que presenta Sacyr.


http://www.directe.cat/noticia/357515/nova-bufetada-a-la-marca-espana