divendres, 18 de juliol del 2014

Ciudadanos insulta les 3000 entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Divendres, 18 de juliol de 2014 14:45 h

Matias Alonso les acusa d’estar "absolutament mediatitzades i controlades" per CiU i ERC.


El secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, ha afirmat que les organitzacions que participen al Pacte Nacional pel Dret a Decidir estan "absolutament mediatitzades i controlades pels partits, especialment per CiU i ERC", i ha assegurat que  la reunió d’avui "només és un exercici de propaganda de la Generalitat per dir que té suport popular". La reacció de Ciudadanos s’ha produït després que el PNDD ha decidit enviar una carta a Rajoy per demanar-li que no impedeixi la consulta "legal". A la reunió hi han participat setanta representants d'institucions públiques i privades, i entitats d'àmbit cultural, educatiu,  municipal, comunicatiu, social, cívic, sindical, professional i empresarial, fins ara s'han adherit al pacte gairebé 3.000 entitats.  


Matías Alonso


La impotència de Ciudadanos els porta a desbarrar

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha decidit que enviarà una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per demanar-li que propiciï el diàleg amb el Govern per tal que no s'impedeixi "el poder exercir legalment el dret de consulta" que tenen els catalans. 


La carta que es remetrà a Rajoy cita els fonaments jurídics de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) del passat
25 de març, i referma la voluntat dels membres del pacte de votar "el futur institucional-polític" de Catalunya el pròxim 9 de novembre.

A més, també s'adjuntarà a la carta el manifest fundacional del pacte i es recorda que s'hi han adherit una "quantitat significativa d'institucions i associacions".  


http://www.directe.cat/noticia/359166/ciudadanos-insulta-les-3000-entitats-del-pacte-nacional-pel-dret-a-decidir