dimarts, 24 de juny del 2014

'Podemos' no sap què votar a la consulta

24/06/2014

CONSULTA - REFERENDUM

La plataforma alternativa d'àmbit espanyol evita pronunciar-se pel sí a la independència

 

Lluís Bou


La dirigent de 'Podemos' Beatriz Rilova


'Podemos', la plataforma alternativa d'àmbit espanyol que va aconseguir 5 diputats a les eleccions europees, no sap què votar a la consulta del 9 de novembre. 'Podemos' accepta el dret a decidir, però no es pronuncia a favor de la independència de Catalunya.

La militant de 'Podemos' Beatriz Rilova, que va ser candidata a les europees, ha declarat a Europa Press que efectivament 'Podemos' avala la consulta, però no es posiciona sobre quin ha de ser el sentit

del vot dels ciutadans. De fet, farà unes jornades monogràfiques sobre aquesta qüestió per intentar consensuar una posició: "Volem veure si ens trobem còmodes amb alguna postura en concret o bé seguim com fins ara, defensant la consulta i que cada un es pronunciï en el sentit que vulgui".
Segons l'excandidata de 'Podemos', "el Sí-Sí no és només un vot independentista". "També pot contribuir a una ruptura ja que les forces polítiques d'esquerres de la resta de l'Estat moguin fitxa".
Al sí de 'Podemos' a Catalunya hi ha diverses posicions, des de les pròximes a l'independentisme fins a les espanyolistes, com la de Carlos Jiménez Villarejo, que fins i tot és contrari el dret a decidir i s'oposa al referèndum. "Podemos' a Catalunya, però, sí que avalat la convocatòria de la consulta d'autodeterminació per al 9 de novembre, encara que també defensat que es puguin fer consultes sobre altres temes vinculats a política social i econòmica. Aquestes no li generen cap controvèrsia interna.