dimecres, 25 de juny del 2014

Mas a Rivera: "Per què li fa tanta por la democràcia?"

25/06/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El president recorda a Maurici Lucena que l’any 2010, el Tripartit va doblar el dèficit que tenia autoritzat


Alèxia L. Ferret




Artur Mas avui a la sessió de control al Govern


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha preguntat aquest matí al president de Ciutadans, Albert Rivera, “per què li fa tanta por la democràcia?”, quan el “80% dels ciutadans demanen decidir el seu futur”. Rivera havia acusat el president de ser “el millor candidat d’ERC de la història”, i de no estar fent de president de Catalunya. A més, el diputat ha afirmat que CiU està en “descomposició electoral”, i que pot “acabar com l’UCD catalana”.

Mas li ha agraït a Rivera, en to irònic, que “es preocupi per la nostra formació política, perquè és d’una generositat extrema”. El president li ha contestat que no està pendent de cap altre partit. “No
sóc candidat de ningú, només segueixo les instruccions del poble de Catalunya”.

Toc d’atenció a Lucena


Mas li ha picat el crostó al portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, després que aquest acusés al govern de CiU que “en quatre anys han fet més deute públic que el Tripartit en 7 anys”. En escoltar aquestes declaracions, Mas ha recordat a Lucena que l’any 2010, l’últim Tripartit va fer un dèficit de 8400 milions, el doble del que tenia autoritzat aquell any. El president, enfadat, li ha dit que “es mossegava la llengua”.

Camacho i els impostos

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha retret a Artur Mas que durant quatre anys de govern no hagi apostat per abaixar els impostos als catalans, tot i els problemes de tresoreria que té la Generalitat. Camacho li ha demanat que deixi “d’obsessionar-se amb la consulta il·legal”, i que es preocupi pels diners dels ciutadans. Mas ha volgut recordar a Camacho que el seu PP, quan va arribar al Govern espanyol, va apujar tots els impostos, i ara “només n’ha baixat una petita part”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/mas_a_rivera_per_que_li_fa_tanta_por_la_democracia_101468.php