dimecres, 25 de juny del 2014

ERC reclama que Florentino no sigui el gran beneficiari de la pífia del Castor

Dimecres, 25 de juny de 2014 18:30 h

Els republicans acusen el secretari d'Estat d'Energia d'opacitat i incompetència i consideren que la renúncia del Grup ACS sobre la planta Castor deixa el govern espanyol "sense excuses" per desmantellar-la.


(ACN).- El president d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, ha reclamat el desmantellament del Castor perquè el govern espanyol "ja no té cap excusa per seguir mantenint aquest monstre". Aspa ha reclamat el tancament definitiu de la planta i ha instat el secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, a ser "responsable" i a "actuar amb diligència i transparència". Aspa creu que l'executiu central "ha de defensar els interessos de la ciutadania per sobre dels interessos d'empresaris amics". I, per tant, "no s'ha de permetre que l'empresa de Florentino Pérez acabi aconseguint, pel desmantellament del Castor, grans beneficis a costelles de tots els ciutadans", ha dit. 





Mercantilitzar la seguretat

"La seguretat de les persones de les Terres del Sénia no s'ha de mercantilitzar i davant del pas que ha fet l'empresa Escal UGS, el govern espanyol ja no té cap excusa per seguir mantenint aquest monstre", ha declarat aquest dimecres el president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya, Gervasi Aspa. D'aquesta manera ha respost el dirigent de la formació independentista a les paraules del secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal,  que va afirmar que el tancament definitiu del Castor "s'ha de pensar" pels elevats costos econòmics que suposa. El govern de Mariano Rajoy va quantificar en 1.700 milions d'euros el cost que suposaria tancar la planta.

Ens prenen per rucs



El dirigent d'ERC ha demanat a Nadal que "sigui responsable i actuï amb diligència i transparència". L'empresa afectada, ha dit, "vol retornar a l'administració l'obra, perquè no té la seguretat absoluta de poder seguir amb èxit i rendibilitat el projecte". Per tot això, Aspa considera que l'argument de no desmantellar la planta Castor "per si és necessària en un futur, no s'aguanta per enlloc. Ens prenen per rucs", ha remarcat.

El govern espanyol, sinònim d enegligència

El president de la Federació de l'Ebre d'ERC ha volgut expressar el suport del partit a l'alcalde i el govern municipal d'Alcanar "per la paciència i la persistència que estant demostrant davant la negligència del govern espanyol". La promotora Escal UGS, que està participada pel grup ACS, es va comprometre a posar en marxa el Castor al novembre o, en cas contrari, a retornar als inversors bona part dels més de 1.400 milions d'euros obtinguts gràcies a l'emissió efectuada amb el suport del Banc Europeu d'Inversions (BEI). En aquesta operació, es van comprometre 500 milions públics.


http://directe.cat/355682