dimarts, 3 de juny del 2014

L'ANC explica el procés independentista al Parlament danès

03/06/2014

REFERENDUM

"El projecte sobiranista català és 'win-win': integrador, obert i decididament europeïsta", remarca l'escriptor danès Hjalte Tin


Lluís Bou



Un moment de la presentació de l'ANC al Parlament de Dinamarca


L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha explicat aquest migdia el procés català cap a la independència al Parlament danès.

 El legislatiu del país escandinau ha tractat amb cortesia l'entitat catalana i li ha cedit una de les seves sales perquè expliqués què volen els catalans.

A l'acte hi han assistit diputats danesos i també alguns periodistes d'aquell país.


El portaveu d'ANC-Dinamarca, Carlos Villaró, ha fet una primera presentació dels objectius i de la voluntat de celebrar una consulta sobre la independència el 9 de novembre, a la qual el govern espanyol s'oposa. Ha remarcat les grans mobilitzacions del 2012 i la Via Catalana del 2013, i la voluntat democràtica de la reivindicació.



L'escriptor danès Hjalte Tin en un moment de la seva intervenció



L'escriptor danès Hjalte Tin ha fet la ponència, i ha remarcat que el projecte català és "'win-win'' (vol que hi guanyi tothom): "Integrador, obert i decididament europeïsta". Segons Tin, un dels fets remarcables és que el procés català té el suport de partits de tot l'espectre ideològic.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/l_anc_explica_el_proces_independentista_al_parlament_danes_101059.php