dilluns, 16 de juny del 2014

Jaume Sastre atura la vaga de fam per raons de salut

16/06/2014

VAGA DE FAM

L'activista pel català a l'escola balear interromp la protesta després de 40 dies, sense que el govern Bauzà accepti dialogar amb la comunitat educativa


Nerea Rodríguez



El professor mallorquí, Jaume Sastre, en una imatge d'arxiu


El professor d’institut mallorquí que va iniciar fa quaranta dies una vaga de fam en defensa del català a les Balears, Jaume Sastre, ha interromput avui la protesta, després de 40 dies, per raons de salut. Sastre es troba actualment en “situació d’alt risc”, i des de fa dies persones pròximes li demanaven que tornés a menjar. Aquest matí s’ha reunit el gabinet de suport, format per la familiars i persones designades per Sastre, per tal de valorar la situació i han decidit aturar la protesta.


El govern balear, amb el popular José Ramón Bauzá, no ha donat cap pas endavant i no s’ha posat en contacte amb Sastre per tal d’iniciar un diàleg amb la comunitat educativa, que defensa el català a l'escola. Sastre no ha aconseguit doncs el seu propòsit, a causa de la posició tancada de l'executiu balear.

Sastre ha recollit en les darreres setmanes la solidaritat de nombrosos col·lectius, com es va veure en la manifestació a favor de l'escola en català que es va celebrar dissabte de Barcelona.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/la_salut_de_jaume_sastre_en_situacio_d_alt_risc_101304.php