dilluns, 16 de juny del 2014

El consell del 'Financial Times' a Felip VI: "Que es mantingui al marge en el debat català"

16/06/2014

INDEPENDÈNCIA

 

El prestigiós diari britànic creu que "encara s’ha de veure si té l'instint polític necessari per fer de moderador en un conflicte tan complex com el que s'està gestant entre Catalunya i Espanya"


Nerea Rodríguez



'Financial Times'



El prestigiós diari britànic ‘Financial Times’ publica un article on recomana al futur monarca espanyol, Felip VI, que no entri en el debat català i se’n mantingui al marge: “Seria prudent que se'n mantingués al marge. El 2014 no és el 1981. Quan el seu pare va intervenir per aturar el cop d'Estat, la democràcia espanyola era al començament, i la majoria dels líders electes del país van estar tancats a l'interior d'un edifici del parlament controlat per oficials rebels”.

Segons el diari, “el rei Juan Carlos sabia que per al seu objectiu comptava amb el suport d'un gran nombre dels seus súbdits”. En aquest sentit, recorda que aquesta legitimitat que tenia el pare no la té
el fill, sobretot a Catalunya. Així, tot i que “Felip pot tenir un títol en relacions internacionals”, el diari creu que “encara s'ha de veure si té l'instint polític necessari per fer de moderador en un conflicte tan complex com el que s'està gestant entre Catalunya i Espanya".

El ‘Financial Times’ ho té clar: “Per difícil que sigui, aquesta és una crisi que han de resoldre els polítics, no els reis". Aquest repte serà el primer que haurà d’enfrontar el nou rei espanyol. Finalment, destaca que la possibilitat d'una intervenció reial “ha causat un gran enrenou a Barcelona” i que alguns “dirigents independentistes s'han afanyat a assegurar que l'arribada d'un nou rei no debilitarà la intenció d'impulsar la ruptura amb Espanya”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/el_consell_del_financial_times_a_felip_vi_que_es_mantingui_al_marge_en_el_debat_cata_101291.php