dilluns, 16 de juny del 2014

Andreu Buenafuente i Berto Romero, a favor de la consulta

16/06/2014

REFERENDUM

El tràiler del documental 'Un país normal' es podrà veure en algunes sales de cinema del país durant els propers quinze dies


Nerea Rodríguez



El comunicador Andreu Buenafuente



El comunicador Andreu Buenafuente i l’humorista Berto Romero són algunes de les personalitats conegudes que participen en el documental ‘Un país normal’, que aborda el debat sobre la necessitat que Catalunya pugui votar el seu futur polític. El tràiler, que s’ha fet públic avui, es podrà veure en algunes sales de cinemes del país durant els propers quinze dies.

Al documental hi participaran els també comunicadors Àngel Llàcer i Juan Luis Cano, els periodistes Karmele Marchante, Martí Galindo i Antonio Baños, l'actriu Míriam Tortosa, l'economista Xavier Sala-i-Martín, l'empresari Josep Maria Mainat, la jutgessa Sílvia Ventura i el catedràtic de Ciència Política Ramon Cotarelo. La majoria d’ells apareixen també en el tràiler.


En aquest vídeo, Romero assenyala que “jo tenia entès que s’havien de decidir les coses votant”. Per la seva banda, Buenafuente desitja “una Catalunya que, sense complexos interns, s’escolta ella mateixa, es debat a ella mateixa i després pren una decisió”. L’economista Sala-i-Martín es pregunta “per què les fronteres no les decidim votant, i en canvi altres coses sí les decidim votant?”

Mainat ho té clar: “Quan passa això el que s’ha de fer evidentment no és canviar la voluntat dels catalans, sinó canviar la Constitució”. I Cotarelo explica que “el dret a l’autodeterminació no prejutja el resultat”. En un sentit similar es pronuncia Llàcer: “Perdona, potser jo vull fer la consulta i vull votar que no”.

Aquest tràiler és l'inici de camí d'un documental, fet per Òmnium amb la col·laboració d'El Terrat, que la campanya farà servir com a punt de partida en actes coorganitzats amb entitats i associacions veïnals, esportives i culturals per portar el debat sobre el 9N arreu del país.

L'objectiu és consolidar la normalitat de debatre al voltant d'un esdeveniment tan important com és la consulta sobre la independència a partir de les opinions de persones conegudes que estan d'acord amb el dret a decidir dels catalans però que tenen visions molt diverses sobre el resultat del mateix procés.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/andreu_buenafuente_i_berto_romero_a_favor_de_la_consulta_101297.php