dimecres, 25 de juny del 2014

“Els llatins vam trencar amb Espanya fa 200 anys pels mateixos problemes amb la corona ”

Dimecres, 25 de juny de 2014 05:00 h

Són les paraules d’Ana Surra, una catalana uruguaiana d’origen i presidenta de l’entitat "Sí, amb nosaltres" que avui es presenta a Barcelona


La presidenta de l’entitat "Sí, amb nosaltres", una plataforma de ciutadans de Catalunya originaris d'altres llocs del món que reivindica el dret a decidir, ha explicat al directe.cat el perquè de l’entitat i quins són el seus objectius. Per l’Ana la millor notícia ha estat saber que la Llei de Consultes preveu que els ciutadans de Catalunya originaris d’altres llocs del món podran votar a la consulta, perquè “acceptant que votem ens consideren i això no ho fa qualssevol país”. La presidenta de l’entitat considera que “Poder decidir el futur del país on vius és molt important perquè significa que ja ets d’aquí i serà la primera vegada que podem decidir el nostre futur. El que no voti, vol que li decideixin el futur .  







Compromesos amb un fet sense precedents

“És important estar el més informats i compromesos amb un fet sense precedents, que marcarà la resta de les nostres vides i la de les nostres famílies, que també formen part d'aquest país”, assegura la presidenta de la plataforma que recorda que la problemàtica dels col·lectius que integren les diferents nacionalitats és molt variada, però a tots ells els afecta el futur de Catalunya.

“Com a ciutadans d'aquest país, hem de formar part  d'aquest històric procés polític, econòmic i social perquè ens afecta a tots, hàgim nascut aquí o no”.



“Sí, amb nosaltres” és una associació sense ànim de lucre, no partidista, constituïda per integrants de la comunitat catalana, originaris de diversos llocs del món, que desitgen participar activament en la construcció d'una nova Catalunya. L’objectiu de l’entitat és explicar i promoure el debat sobre la necessitat de poder exercir el dret a decidir i oferir un espai de convivència, informació i resposta abordant d'una manera clara, transparent i el més proactiva possible, el debat sobre el futur de Catalunya.

L’idioma és per comunicar-se no per incomunicar-se

La presidenta de l’entitat considera que la immersió lingüística aporta riquesa al país i que no hi ha conflicte per la llengua com alguns ens volen fer creure. “Les estupideses que he sentit a les televisions espanyoles en relació al suposat conflicte lingüístic a Catalunya en va fer obrir els ulls”.

L’acte de presentació oficial de l’entitat serà aquest dimecres a les  18.30 hores, tindrà lloc a la Casa del Mar, a Barcelona i hi intervindran Ana Surra, Presidenta de “SI, amb nosaltres”; Thomas Spieker, Columnista i empresari i  Martí Estruch, Responsable de Premsa Internacional, Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya. La moderadoraserà l’Anuschka Seifert, periodista i directora de documentals. 


http://directe.cat/355579