dijous, 12 de juny del 2014

El govern espanyol reforça la Policia Nacional a Catalunya

12/06/2014

POLICIA

Les retallades pressupostàries provoquen un dràstic descens en les plantilles de les Forces de Seguretat espanyoles, excepte en les quatre províncies catalanes


Nerea Rodríguez



El ministre de l'Interior del govern espanyol ultra dretà , Jorge Fernández Díaz



El ministeri de l’Interior espanyol, amb el popular Jorge Fernández Díaz al capdavant, ha reforçat els efectius de la Policia Nacional a Catalunya. Segons publica avui ‘El Confidencial’, les retallades pressupostàries han provat un dràstic descens en les plantilles de les Forces de Seguretat de l’Estat, però no tots els territoris s’han vist afectats de la mateixa manera.

Les estadístiques oficials demostren que, malgrat la tendència descendent, des de l'inici de la
legislatura s'ha produït un augment del nombre d'agents de la Policia Nacional a les quatre províncies catalanes i la caiguda dels efectius de la Guàrdia Civil a País Basc i Navarra.

Fernández Díaz ha decidit deixar a Catalunya fora de les retallades i fins i tot reforçar la xifra d'efectius dependents de Madrid en ple procés sobiranista. Quatre de les sis úniques províncies en les quals es va
registrar una pujada de la plantilla de la Policia Nacional durant els dos primers anys de la legislatura són les de Catalunya: Tarragona (9%), Lleida (3,3%), Girona (2%) i Barcelona (0,3%).