dijous, 12 de juny del 2014

Mas, davant de Sáenz de Santamaría: "Quan es trenca la confiança l’afecte es ressent"

12/06/2014

INDEPENDÈNCIA

El president català i la vicepresidenta espanyola sopen un davant de l'altre i mantenen un diàleg amb els respectius discursos

 

Nerea Rodríguez



Artur Mas i Soraya Sáenz de Santamaría en el sopar d'ahir


La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el president de la Generalitat, Artur Mas, van coincidir ahir al vespre en el sopar anual amb motiu del XXVIII aniversari del diari econòmic Expansión, en un acte que ha reunit també a bona part de la cúpula empresarial espanyola. Va ser en aquest context, quan Mas va deixar clar que "a la base de l'afecte hi ha la confiança. Quan es trenca la confiança perquè s'ha donat la mà durant molt temps i algú no l'ha correspost, aquest afecte queda ressentit".

Per la seva banda, la vicepresidenta espanyola va subratllar que "està a les nostres mans esforçar-nos per
defensar allò que ens uneix i llimar allò que ens separa"- "Avançant junts podem arribar molt més lluny que separats", va dir la vicepresidenta en el seu discurs, mentre que el president català, que va tancar l'acte, li va respondre que aquesta al·lusió per anar "junts" Catalunya l'entén ara "a nivell europeu".

"Si economies petites com Dinamarca, Finlàndia o Suècia són capaces de ser grans en eficiència i de tenir els millors estats del benestar de tota la UE, és perquè avui la paraula junts ja l'hem d'interpretar tots a nivell europeu", va sentenciar Mas. En el mateix sentit, Mas va afirmar que "Catalunya va ser durant la Marca Hispànica un territori íntimament vinculat al cor d'Europa", i ha afegit "aquest cordó umbilical que ens uneix íntimament a Europa el tenim ficat en les venes fa molts segles".

Sáenz de Santamaría va aprofitar aquest acte a la capital catalana per fer un discurs conciliador i per subratllar que Catalunya és "un actiu del nostre país, però sobretot dins del nostre país", i va ressaltar que aquest territori sempre ha estat part d'un "gran projecte compartit" i ha de seguir sent-ho.

En el seu discurs, Sáenz de Santamaría va destacar la importància d'evitar incerteses a l'actual context de recuperació de l'economia espanyola, mentre que el president català va ressaltar el potencial de l'economia catalana. Tots dos van mantenir aquesta espècie de diàleg a través dels seus discursos després d'haver estat asseguts cara a cara en una taula al costat de grans empresaris espanyols.

Mas va arribar sobre les 21:00 hores a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, mentre que la vicepresidenta ho va fer una hora i quart més tard a causa del mal temps a Madrid. L'organització els va asseure un davant de l’altre, en una taula amb destacats empresaris com Isidre Fainé (Caixa), Florentino Pérez (ACS), José Manuel Entrecanales (Acciona), Ángel Ron (Banc Popular), Salvador Alemany (Abertis) o ben Salvador Gabarró (Gas Natural), entre d'altres.

En arribar, Soraya va saludar a Mas i a altres empresaris asseguts al seu costat i es va excusar pel retard. L'expresident de la Generalitat José Montilla; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna; l'exalcalde de la capital catalana Jordi Hereu (PSC); la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho; la segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, o bé el líder de Ciutadans, Albert Rivera, van ser alguns dels representants polítics que hi eren a l'esdeveniment.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/mas_davant_de_saenz_de_santamaria_quan_es_trenca_la_confianca_l_afecte_es_ressent_101220.php