dijous, 12 de juny del 2014

Núria Parlón i Josep Mayoral comencen a sonar al PSC

12/06/2014

DEBAT AL PSC

 

Dirigents del sector oficial fan circular els noms de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i el de Granollers com a substituts de Pere Navarro


Lluís Bou



Núria Parlón i Josep Mayoral

Dirigents del sector oficial del PSC estan fent córrer els noms de Núria Parlón i de Josep Mayoral com a substituts del primer secretari socialista, Pere Navarro. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i l'alcalde de Granollers són entre aquest sector els millor posicionats, perquè entenen que no s'han cremat excessivament al costat de Navarro i que no implicarien un canvi radical.

Parlón representa més estrictament el PSC del cinturó i Mayoral té un perfil més catalanista, i més lligat als dirigents territorials del partit. Tant un com l'altre en les darreres setmanes s'han distanciat de Navarro, i s'han mostrat partidaris d'una renovació total del partit. Mayoral va arribar a demanar la setmana passada un congrés extraordinari. Hauran d'aclarir però si són partidaris de retornar el PSC en el bloc defensor de la consulta del 9 de novembre.

Ha perdut punts, en canvi, la possibilitat que el nou líder del PSC sigui Miquel Iceta, cosa que s'havia apuntat en algun moment al partit. Navarro va demanar a Iceta que l'ajudés, i en els darrers mesos ha format part del nucli de confiança de l'actual primer secretari. Han quedat també descartats, perquè ells mateixos d'autoexclouen, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el de Lleida, Àngel Ros, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, a més del dirigent del PSC de Barcelona Jaume Collboni.

La situació al partit és de certa confusió, perquè no hi ha una línia clara sobre què fer amb el partit en un moment que calen canvis dràstics. Navarro ha decidit aquest matí ajornar un dia el consell nacional que tenia previst celebrar dissabte. Tindrà lloc diumenge.

Aquest consell nacional haurà de decidir la gestora que haurà de dur a la celebració del congrés socialista.