dimecres, 21 de maig del 2014

Tremosa creu que seria positiu que Ernest Maragall entrés al grup socialista

21/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

“Un Estat català podria construir més ràpidament el Corredor Mediterrani”, assegura el candidat de CiU


Alèxia L. Ferret (Tarragona)



Ramon Tremosa durant la roda de premsa al port de Tarragona



El candidat de CiU, Ramon Tremosa, ha manifestat aquest matí que li sembla bé que el número 2 de la llista d’ERC, Ernest Maragall, pugui anar al grup dels socialistes europeus, possibilitat que no va descartar el republicà Josep Maria Terricabras. Però Tremosa ha alertat que "ja veurem si PSOE i PSC el deixen entrar al seu grup"
De totes maneres, si el deixessin incorporar-s'hi entén que seria molt positiu perquè aquest defensaria
el dret a decidir dels catalans. “I és bo tenir veus pro-consulta a tots els grups”, ha assegurat.

Coincidint que era a Tarragona, i que han visitat el tercer fil ferroviari, que ja està a punt per rebre el Corredor Mediterrani, Tremosa ha explicat que “un Estat català podria construir més ràpidament el Corredor Mediterrani”, mentre ha recordat que “el 100% del Parlament de Catalunya està d’acord" amb aquest projecte. “En canvi, tots els vots que rebran PP i PSOE a Catalunya poden servir per aturar el corredor mediterrani, perquè els dos partits espanyols s'hi oposen”, ha afirmat el candidat.

Sense notícies d’en Duran

El candidat de CiU tampoc ha volgut parlar sobre la gran absència durant tota la campanya electoral del líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que té un pinçament. Tremosa l’ha defensat explicant que Duran ja ha dit en més d’una ocasió que “entre Juncker i Catalunya, ell optarà per Catalunya”. Des de CiU continuen posant sordina a totes les preguntes dels periodistes respecte què passa amb Duran i Lleida.

Més diners per l’AVE, menys pel Corredor

Tremosa, ha volgut respondre a les declaracions que la ministra de Foment, Ana Pastor, ha fet sobre el Corredor Mediterrani assegurant que aquest es construiria gràcies al PP. “Jo només em fixo amb els números, i la realitat és que hi ha 614 milions per l’alta velocitat, i només 55 pel Corredor Mediterrani, per tant, no és el moment de les paraules, sinó dels milions que van destinats a construir obres”, ha etzibat enfadat.

“L’actitud dels Estats és decebedora”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha acusat als estats de seguir tenint “una agenda de preocupació decimonònica”. “L’actitud dels nostres Estats veïns és decebedora, i compromet la possibilitat de recuperació econòmica”, ha lamentat Vila en referència al Corredor Mediterrani. Per acabar la seva intervenció ha remarcat la importància de no tenir estats que “tinguin la temptació de segrestar la idea d’Europa”.

Després d’un passeig amb vaixell pel port de Tarragona, el candidat de CiU, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, sembla que s’han posat d’acord a l’hora d’escollir vestuari. Ambdós, portaven la mateixa corbata de color blau marí amb puntets vermells.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/tremosa_ja_veurem_si_psoe_i_psc_deixen_entrar_ernest_maragall_al_seu_grup_100790.php