dimecres, 21 de maig del 2014

Ernest Maragall: "Aguirre, Joan Ferran, Joaquim Coll, Espada, Bolaño… No cal dir res més"

21/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

El número 2 d’ERC carrega irònicament contra els qui han criticat la presència del seu germà al míting central: "Ells sí que intenten treure rèdit polític"


Pep Lloveras (Barcelona)



Ernest Maragall al Parc de la Ciutadella



Ernest Maragall s’ha hagut de mossegar la llengua, i ben fort, per no respondre amb contundència els qui han criticat l’assistència del seu germà Pasqual i expresident de la Generalitat en el míting central d’ERC diumenge passat.

 L’ara dirigent de Nova Esquerra Catalana (NEC) i número 2 dels republicans a les eleccions europees ha preferit tirar d’ironia i ha anomenat els qui han fet sang amb Maragall i la seva malaltia de l’Alzheimer, acusant la família i el partit
d’aprofitar-se’n: “Esperanza Aguirre, Joan Ferran, Joaquim Coll, Arcadi Espada, Toni Bolaño... No cal dir res més.

La llista parla per si sola”. Curiosament, Ferran era company seu fins fa poc al PSC i Bolaño era el director de comunicació de José Montilla. Coll i Espada són dos columnistes hipercrítics amb el procés sobiranista.

Davant l’escultura del Desconsol del Parc de la Ciutadella, a tocar del Parlament, Maragall ha intentat no engreixar la polèmica.

És un tema delicat per a ell. El cos li demanava sortir en tromba a defensar el seu germà davant tot el que s’ha dit, algunes coses de les quals molt greus i sensibles.

Però s’ha empassat la bilis. Fins on ha pogut. Perquè en el torn de preguntes en castellà ha deixat anar que “ells sí que intenten treure rèdit polític”. Sigui com sigui, Maragall ha donat per tancada la polèmica.

"S’han acabat les escenes de la Moncloa"

D’altra banda, Maragall ha valorat la informació d’‘El Periódico’ que diu que el rei ha iniciat contactes amb alts empresaris i polítics per buscar una solució a la qüestió catalana.

Aquí sí que el líder de NEC no s’ha quedat en mitges tintes. “Les escenes de sofà i de les escales a la Moncloa s’han acabat.

Si volen proposar alguna cosa que ho concretin, però en tot cas sempre haurà d’estar ratificat per les urnes. Això és irrenunciable”, ha incidit, mentre uns escolars es feien un selfie amb Maragall de fons. Després han rebut la seva salutació.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/ernest_maragall_aguirre_joan_ferran_joaquim_coll_espada_bolano_no_cal_dir_res_mes_100788.php