dissabte, 3 de maig del 2014

Sistach surt en defensa de la immersió lingüística

Dissabte, 3 de maig de 2014 15:30 h

L'arquebisbe de Barcelona assegura que "fomenta la cohesió social" i que ha estat una "experiència positiva" que ha donat "bons resultats"



L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach

L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que presideix el patronat de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya a la qual pertanyen quatre de les cinc escoles afectades per la interlocutòria del TSJC que obliga a impartir almenys un 25% de les assignatures en castellà, ha defensat la immersió lingüística a les escoles perquè "fomenta la cohesió social". En declaracions a 'L'entrevista' de Catalunya Informació, l'ha qualificat d'"experiència positiva" i que ha donat "bons resultats". "Em
sembla positiu tot allò que hagi anat bé per la cohesió, no només social, sinó també de cultures, ètnies o llengües maternes", ha remarcat Sistach.

L’arquebisbe considera que "en l'aplicació dels drets s'han de tenir en compte les circumstàncies de l'entorn i l'experiència". També ha destacat el paper de l'educació per fomentar "virtuts i valors" i "bones conductes" i no es mostra partidari "de caure en prohibicions o llibertats retallades".