dimecres, 28 de maig del 2014

Mas, sobre Rajoy: "Ha posat el pilot automàtic i és perillós fer-ho quan hi ha tempesta"

28/05/2014

REFERENDUM

El president de la Generalitat es reafirma: "Ni un pas enrere", i afegeix: "I totes les passes endavant ben fetes"


Nerea Rodríguez



El president de la Generalitat, Artur Mas


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha opinat avui sobre l’actitud del govern espanyol i el seu president, Mariano Rajoy, en relació a la consulta i al procés sobiranista. Responent a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, qui s’ha mostrat preocupada pel “rumb de col·lisió” entre tots dos governs, Mas ha manifestat que perquè “no hi hagi col·lisió el que porta el vaixell a l’altra costat ha de deixar de portar el pilot automàtic”.

I ha continuat amb la metàfora marinera: “Els altres intentem maniobrar com podem perquè agafi
d’una vegada per totes el timó. I és perillós portar el vaixell en comandament automàtic quan a fora hi ha tempesta”. “Li dic per experiència”, ha afegit el president.

Durant la sessió de control al Govern, Mas també ha aprofitat per valorar de nou el resultat de les eleccions europees a Catalunya, i ha opinat que “han estat molt bones per a Catalunya”, i ha argumentat que “Catalunya n’ha sortit reforçada, perquè té més participació que fa 5 anys. I n’ha sortit reforçat el procés democràtic que viu Catalunya”.

En aquest sentit, ha recordat que “si sumen les forces proconsulta i anticonsulta, les primeres sumen gairebé el doble de les que estan en contra”. “La ciutadania ha parlat, i ha parlat clar”, ha etzibat el president. Responent a la diputada d’ERC Marta Rovira, Mas s’ha mostrat contundent: “Després d’aquestes eleccions hi ha un aval suplementari per seguir aquest procés”.

“Se li ha donat l’oportunitat a l’Estat espanyol per posar-nos d’acord, per fer-ho conjuntament, però van dir que no. Ara hi ha una altra oportunitat, i s’ha de seguir el camí: llei de consultes catalana, i que no s’hi fiquin. No sé si ho faran”, ha expressat el president, qui ha assenyalat que el govern espanyol té dues opcions: “Deixar fer o intentar obstaculitzar la llei de consultes. Això seria hostilitat afegida”. “Ni un pas enrere i totes les passes endavant ben fetes”, ha sentenciat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/mas_sobre_rajoy_ha_posat_el_pilot_automatic_i_es_perillos_fer-ho_quan_hi_ha_tempesta_100938.php