divendres, 16 de maig del 2014

Mas: "Què curiós que al debat europeu parlin de Catalunya, i a l'espanyol, no!"

16/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

Tremosa carrega contra la frase masclista de Cañete i assegura que "és una falta de respecte molt gran"


Alèxia L. Ferret (Barcelona)



Artur Mas, Ramon Tremosa, i Neus Munté durant l'acte



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat aquest matí que és curiós i bastant simptomàtic que "ens estiguin amenaçant tot el dia amb què quedarem fora de la UE, i que en el debat d'ahir entre els dos principals candidats espanyols no surti el tema de Catalunya, i si en l’europeu”. Mas també ha estirat les orelles al govern espanyol i l’ha acusat “d’una deslleialtat molt greu amb les comunitats autònomes” perquè les ha ofegat molt més del que Europa ha collat Espanya.

EL president ha volgut deixar clar que les polítiques d’austeritat no són coses ni de dretes ni d’esquerres, sinó de tots dos, imposades per la realitat. “Populars i socialistes fan el mateix per
aconseguir reduir el dèficit”, ha confessat

Mas ha fet les declaracions en un col·loqui al CCCB al qual també hi ha participat el candidat de CiU, Ramon Tremosa, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. Tremosa ha denunciat que si tinguéssim Estat “arribaríem abans a les estructures anteriors que teníem pel que fa al benestar”. Per aquest motiu, ha assegurat que Catalunya es fixa en els països eficients i no en els que són molt grans, perquè “a Europa els països líders no ho són per la seva dimensió, sinó per les seves bones pràctiques”. Ha replicat d'aquesta manera el ministre d'Exteriors, García Margallo.

Primera protesta en un acte
  




Havia tardat. Aquest matí s’ha produït la primera protesta en un míting de CiU. Aprofitant que l’acte d’avui es titulava “Europa per les persones”, i que el president de la Generalitat hi participava, un grup de bombers s’han plantat davant el CCCB. Els manifestants, que portaven una gran pancarta, han denunciat quan ha arribat el president “les condicions precàries" amb les que treballen. No s'ha produit cap incident..


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/mas_que_curios_que_al_debat_europeu_parlin_de_catalunya_i_a_l_espanyol_no_100688.php