divendres, 16 de maig del 2014

Patrícia Gabancho: "Voti el que es voti, la independència ha de ser sobre la taula"

15/05/2014

SINGULAR TV

"A l’Argentina vaig descobrir que la cultura catalana era la cultura sense Estat més potent del món", explica la periodista a Singular TV


Mar Sabé









La periodista argentino-catalana Patrícia Gabancho considera, en una entrevista a Singular TV, que “voti el que es voti, la independència ha de ser sobre la taula”. Gabancho es mostra convençuda que es farà la consulta sobiranista, encara que possiblement es votarà alguna proposta provinent de l’Estat espanyol. Sempre, però, al costat de la proposta de secessió.






Gabancho, que just ara estrena el càrrec de vicepresidenta de l’Ateneu Barcelonès, està molt integrada a la cultura catalana i l’interès li va venir quan vivia a l’Argentina. “Allà vaig descobrir que la cultura catalana era la cultura sense Estat més potent del món”, explica, fet que la va dur a fer les maletes i plantar-se a Catalunya amb 22 anys. Es va implicar de ple en el catalanisme de l’era post Franco i després en el sobiranisme. Actualment és col·laboradora de l’ANC.

Acaba de publicar ‘Les Dones del 1714’ (Columna), -que ja va per la 4a edició-, a partir d’un encàrrec. Explica que quan el va rebre es va preguntar: “Ah, és que n’hi havia de dones?”. Les seves investigacions l’han portat a explicar diversos perfils femenins ben diferenciats de l’època, sense els quals no es pot acabar d’explicar del tot la història que embolcalla la Guerra de Successió.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/gabancho_voti_el_que_es_voti_la_independencia_ha_d_estar_sobre_la_taula_100663.php