divendres, 16 de maig del 2014

El PSOE prohibeix a González parlar a Barcelona del pacte PP-PSOE

16/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

El míting central del PSC comptarà també amb Schulz, partidari de la coalició amb Merkel, i Valls, autor de les més importants retallades a França


Lluís Bou



F.González i A.P.Rubalcaba


La direcció del PSOE ha demanat a l'expresident espanyol Felipe González que en cap cas li passi pel cap tornar a parlar d'un pacte de govern amb el PP, quan dimecres es traslladi a Barcelona per participar en el míting central del socialistes a les europees. L'entorn de Rubalcaba diu tenir el compromís de l'exlíder socialista que no plantejarà aquesta qüestió en el que serà la seva primera intervenció en la campanya electoral.

El míting del PSC dimecres vinent és un aposta d'alt risc, perquè hi seran presents líders que contradiuen el missatge electoral socialista. A un González partidari del pacte PP-PSOE, s'hi afegirà el candidat socialista a la Comissió Europea Martin Schulz, partidari de la gran coalició amb la cancellera Angela Merkel. I també hi serà present el primer ministre francès, Manuel Valls, que acaba d'aplicar les retallades més importants a França, per valor de 50.000 milions d'euros, amb l'oposició de part del seu partit.

Segons informa El Confidencial Digital, la direcció del PSOE té plenament garantit que González no traurà més la qüestió del pacte amb el PP mentre duri la campanya, i assegura que per als socialistes espanyols l'acte de Barcelona és molt rellevant.