dilluns, 5 de maig del 2014

“Arriba España” i “Rojos, España es grande”, empastifen escoles de les Terres de l’Ebre

Dilluns, 5 de maig de 2014 00:30 h

La web ultraespanyolista Patriotas.es es vanta de les pintades de les joventuts falangistes i de la Falange a Tortosa i Roquetes


Pintades signades per grups falangistes amb els lemes “Arriba España”; “1714: Basta mentiras” o “CiU y ERC: mentirosos España una”, han empastifat la façana de l’escola  Daniel Mangrané de Tortosa. En altres indrets del municipi els ultres també han estampat l’emblema falangista del jou i les fletxes acompanyat de la bandera espanyola. Per altra banda, a l’escola Mestre Marcelí Domingo de Roquetes han aparegut pintades de “Rojos, España es grande. Arriba España”. El web patriotes.es es vanta de les accions i atribueix les pintades a una acció en contra “l’adoctrinament” a les escoles catalanes, a més les vincula, com si fos una mena de revenja, a un innocent vídeo d’uns escolars de Manlleu que va exaltar la caverna.






Un innocent vídeo que la caverna va acusar de continguts “verdaderament esgarrifosos”


El vídeo d’uns alumnes de 6é de l’escola Carme-Vedruna de  Manlleu va exaltar la caverna el passat mes d’abril. Segons va explicar al directe.cat la directora del centre, Assumpta Pomier, el vídeo formava part del projecte Schools songs contest  que té per objectiu potenciar l’anglès i consisteix en la realització d’un videoclip per posteriorment participar en un concurs amb tots els altres grups de les diferents escoles que participen al projecte. Pomier va subratllat que els alumnes inventen la lletra i la coreografia lliurement i que el mestre  només els dona a triar la temàtica. En el cas de l’escola Carme-Vedruna els alumnes de 6é A i C van treballar sobre l’escola i  el poble de Manlleu i els de 6é B sobre Catalunya.