dilluns, 5 de maig del 2014

El Punt Avui posa al descobert que l'unionisme domina el podi de la TV pública a Catalunya

Dilluns, 5 de maig de 2014 11:00 h

Camacho i Navarro als primers llocs del rànquing dels líders polítics amb més presència als informatius de TV3 i TVE Catalunya. David Fenàndez el més perjudicat.


El diari ha analitzat els últims sis informes del CAC i revela que els líders del PP i el PSC ocupen els primers llocs del rànquing de presència als informatius de TV3 i TVE Catalunya, la notícia també explica que la CUP té una visibilitat ínfima, malgrat que David Fernàndez és el líder més valorat a l’últim CEO, i que Rajoy, Camacho i Navarro tenen més presència a TV3 i TVE Catalunya que Junqueras i Herrera. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, està entre  els cinc primers a TVE Catalunya. L’anàlisi del diari tira per terra la cantarella unionista de la manca de pluralitat als mitjans públics catalans.






La tirania del pluralisme


Aquestes dades mostren que el pluralisme periodístic als mitjans públics catalans està esbiaixat, mentre que una ullada als mitjans espanyols públics permet veure que a aquests no els preocupa el pluralisme en absolut. Per altra banda ràdios i televisions públiques i privades a Catalunya, en nom del pluralisme, compten amb un exagerat nombre de tertulians unionistes que no es correspon a la realitat al carrer. A més, molts  d’aquest tertulians estan significats amb partits polítics com el PP o Ciutadans i alguns són candidats d’aquestes formacions, la qual cosa no impedeix la seva presència als mitjans, on sovint aprofiten per acusar de manca de pluralitat els mateixos mitjans que els donen cova.