dilluns, 21 d’abril del 2014

Santamaría ve a remenar la cua a Catalunya el dia de Sant Jordi

lluns, 21 d'abril de 2014 17:35 h

El conseller de Cultura Ferran Mascarell creu que no és el dia per planificar estratègies amb el sector però exposa que segur que la vicepresidenta serà "ben acollida"


(ACN).- El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, troba estrany que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, hagi triat precisament el dia de Sant Jordi per reunir-se amb alguns representants del Gremi d'Editors de Catalunya. Mascarell creu que és un dia en què el sector està bolcat en vendre llibres i satisfer les necessitats del lector i no en planificar estratègies en reunions. Mascarell també ha lamentat que hi hagi alguns diaris estatals, com la Razón o el Mundo, que donin ressò a determinades enquestes contràries a la voluntat del poble català de decidir el seu futur. Segons Mascarell, són diaris que destaquen per distorsionar i assegura que l'única manera de saber realment què volen els catalans és deixant-los votar.


 Mascarell ha assegurat que Catalunya és una terra "molt acollidora", i sobretot el dia que se celebra la festa del patró, Sant Jordi. Per això, creu que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, se sentirà molt ben rebuda quan passi el dia de Sant Jordi en terres catalanes. Tot i això, Mascarell ha explicat que no entén que la vicepresidenta hagi triat precisament aquest dia, el que tot el món editorial està bolcat en vendre llibres i fomentar la lectura, per reunir-se amb representants del Gremi d'Editors de Catalunya.

"Nosaltres tenim costum de fer-les durant l'any, que és quan es prepara el dia de Sant Jordi, no el dia de la diada que és quan s'ha d'estar més pel lector i mirant que la gent compri llibres", ha afirmat
Mascarell que creu que no és el dia idoni per parlar de la situació del sector ni per lligar estratègies. "Ens sembla que s'ha de preparar durant l'any, no el dia de Sant Jordi", ha afirmat Mascarell.

Amb tot, el conseller de Cultura espera que Sant Jordi sigui, un any més, una demostració del caràcter cívic, cultural i festiu de la societat catalana. "Sant Jordi ha de mantenir el seu caràcter, hem de comprar molts llibres de tots tipus i regalar roses", ha exposat el conseller. En relació a la politització de la festa, Mascarell recorda que ja fa anys que se li dóna una càrrega identitària però insta a mantenir el caràcter festiu per demostrar el caràcter català fora de les fronteres del país.

Mascarell ha assistit aquest dilluns la plantada de l'arbre del Maig i el Ball del Cornut de Cornellà del Terri. El conseller de Cultura ha lamentat que hi hagi alguns diaris estatals, com la Razón o el Mundo, que donin ressò a determinades enquestes contràries a la voluntat del poble català de decidir el seu futur. Segons Mascarell, són diaris que destaquen per distorsionar i assegura que l'única manera de saber realment què volen els catalans és deixant-los votar.