dilluns, 21 d’abril del 2014

Mona de Pasqua de xocolata

Publicat a 14/04/2014

Aquests dies el món blocaire gastronòmic s’ha vist inundat per una allau de mones, de tot tipus i varietats. Jo no vull ser una excepció i us poso la novetat d’enguany a casa nostra, una mona de xocolata:






A casa nostra la mona que té més èxit és la de yema, que haig de fer peti qui peti si vull evitar un gran daltabaix. Com que som molta colla preparo dues mones i la segona acostuma a ser la clàssica de sara; aquest any, però, n’he fet una de xocolata.

Després de 6 anys de blog poques coses em queden per dir sobrela Mona de Pasqua que ens mengem a casa: us n’he parlat aquí, aquí, aquí, aquí, aquí i aquí! Per això la innovació d’aquest any em fa una especial il·lusió, ja que em permet posar una nova recepta de Mona, que a més és molt tradicional a les cases catalanes, la clàssica de xocolata.

Amb el pa de pessic ben humit, les capes de melmelada de maduixa i de trufa muntada, i la cobertura
de xocolata de sobre, queda una mona amorosa i sucosa, gustosa i poc dolça que es menja divinament. A casa ha tingut tan èxit que ja em veig l’any que ve fent-ne una de yema, una de sara i aquesta nova de xocolata, je je je…
Aquí teniu la recepta:

Pa de pessic:
Ingredients:
• 3 ous grossos
• 80g de farina
• 20g de cacau en pols
• 100g de sucre
• Ratlladura de llimona

Preparació:
Separar els rovells de les clares.
Amb les varilles elèctriques, batre els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
Muntar les clares a punt de neu amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells.
Incorporar la farina i el cacau tamisats amb moviments suaus. Afegir la ratlladura de llimona.
Abocar la barreja dins un motlle encamisat i coure-ho 25 minuts a 180º, amb el forn pre escalfat.

Almívar:
Ingredients:
• 100ml d’aigua
• 100g de sucre
• Unes gotes de suc de llimona
• Un rajolí de licor
Preparació:
Posar tots els ingredients en un cassó al foc.
Arrencar el bull i deixar coure uns 3 minuts. Reservar.

Cobertura:
Ingredients:
• 150ml de nata líquida
• 150g de xocolata de cobertura
• 75g de mantega
Preparació:
Escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia. Mantenir-la calenta en un bany Maria fins el moment d’utilitzar.

Trufa
Ingredients:
• 40g de xocolata al 70%
• 200g de nata per muntar
• 20g de sucre
Preparació:
Trossejar la xocolata. Escalfar la nata amb el sucre i barrejar fins que es dissolgui el sucre. Abocar la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Muntar amb les varilles elèctriques com si fos nata muntada.

Muntatge:
Ingredients:
• 150g de melmelada de maduixa
• Fideus de xocolata
• Per decorar: cireres, fruita confitada, ous de xocolata, plomes, pollets…
Preparació:
Tallar el pa de pessic en tres pisos.
Mullar amb almívar un primer pis de pa de pessic.
Escampar la melmelada per sobre i cobrir amb un segon pis de pa de pessic.
Mullar amb almívar el segon pis de pa de pessic.
Escampar la trufa per sobre i cobrir amb el tercer pis de pa de pessic
Mullar amb la resta d’almívar el tercer pis de pa de pessic.
Cobrir tota la mona amb la cobertura de xocolata, deixant que caigui pels costats fins que quedin totes les parets ben cobertes.
Allisar bé la part superior i enganxar els fideus de xocolata per tot el voltant.
Adornar amb la fruita confitada, els ous de xocolata, les plomes, els pollets…
Bon profit!

PD: Amb aquesta mona participo al 11è repte de l’Annie del magnífic blog Pastissets


http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2012/04/11/mona-de-pasqua-de-xocolata/


Publicat a 14/04/2014 per lletnostra