dilluns, 21 d’abril del 2014

Forcadell: “No contemplem de cap manera que s’esgoti la legislatura fins el 2016”

21/04/2014

La presidenta de l’ANC veu més fàcil la independència que una reforma constitucional


Albert Ribas




Carme Forcadell. FOTO: EFE


La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha afirmat en una entrevista a l’agència EFE que des de la plataforma independentista no es contempla que es pugui esgotar “de cap manera” l’actual legislatura i arribar al 2016 sense que se celebri el referèndum sobre la independència.

A l’entrevista Forcadell ha insistit que l’ANC treballa ara mateix amb la idea que el 9 de
novembre hi haurà consulta “ja que això és el que desitja més del 80% de la població catalana”. Tot i això, ha afegit que s’estudien altres escenaris alternatius “com a hipòtesis” com serien les eleccions de caràcter plebiscitari.

La presidenta de l’Assemblea tampoc ha tancat la porta a una Declaració Unilateral d’Independència (DUI) si es produïssin unes circumstàncies “molt excepcionals”, sempre i quan el Parlament convoqués posteriorment un referèndum: “Una decisió tant important sempre ha de passar per les urnes”, ha remarcat.

La independència, el camí més viable


Forcadell també ha apuntat que la independència de Catalunya és “més fàcil” d’aconseguir que una reforma constitucional per implantar un estat federal, cosa que veu "inviable" perquè "no compta amb prou suports". “És més fàcil la independència perquè només depèn de la voluntat dels catalans, i també perquè a Catalunya ja hi ha una majoria favorable a un estat propi que s'incrementa dia a dia", ha conclòs.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/forcadell_no_contemplem_de_cap_manera_que_s_esgoti_la_legislatura_fins_el_2016_100139.php