dilluns, 21 d’abril del 2014

El Govern posa en marxa el web Catalonia Votes per defensar internacionalment la consulta

21/04/2014

REFERENDUM

Es tracta d’un canal directe d’informació en anglès, francès i alemany


Albert Ribas







El Govern ha fet avui un pas endavant més en la internacionalitzacióde la defensa de la consulta del 9-N. Des de fa unes hores ja es pot accedir al web cataloniavotes.eu un canal directe d'informació, en anglès, francès i alemany, dirigit a responsables institucionals internacionals, mitjans de comunicació, creadors d'opinió i ciutadans interessats.

Al portal s’hi expliquen els motius de la convocatòria d'un referèndum, amb una cronologia que
passa des de l'aprovació de l'Estatut del 2005 fins al "no" del Congrés del 8 d'abril. S'insisteix en el suport social al procés, amb veus com les dels dirigents sindicals i col·lectius com Súmate o la Taula del Tercer Sector.

El web, que conté un compte enrere per al 9-N, detalla la pregunta, la data i les vies legals per fer la consulta. La informació destaca les cinc vies legals diferents dins de la Constitució i en el dret internacional per poder fer el referèndum que apunten els membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN).

També inclou intervencions dels partits pro consulta, la majoria en anglès. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, insisteix que serà un procés negociat i el president Mas parla de la majoria social que vol la consulta.





http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/el_govern_posa_en_marxa_el_web_catalonia_votes_per_defensar_internacionalment_la_consulta_100140.php