divendres, 4 d’abril del 2014

Sáenz de Santamaría retreu a Mas el pacte independentista amb Carretero

04/04/2014

REFERENDUM

"El president de la Generalitat està cridat a donar explicacions; nosaltres farem complir la llei i la Constitució", afirma la vicepresidenta espanyola


Lluís Bou




Soraya Sáenz de Santamaría
 La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha retret al president Artur Mas el pacte independentista que ha subscrit aquesta setmana amb el líder de Reagrupament, Joan Carretero, i l'ha advertit que al seu entendre s'està apartant de la legalitat.

"El president Mas està cridat a donar explicacions a la societat catalana i espanyola sobre la seva posició, i sobre postul·lats que no caben en la nostra legalitat ni tampoc en la legalitat internacional. Ara s'està obrint a una altra mena de vies. Nosaltres fem complir la llei i farem complir la Constitució", ha advertit quan li han preguntat per aquest acord després del consell de ministres.

Tot i aquesta posició rígida, Sáenz de Santamaría ha remarcat que el diàleg amb la Generalitat per qüestions ordinàries funciona, i ha confirmat que ha mantingut trobades amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i la vicepresidenta Joana Ortega. "El diàleg existeix i és continu", ha indicat, i ha posat com a exemple el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Sáenz de Santamaría, que no ha concretat qui participarà per part del govern espanyol en el debat de dimarts al Congrés sobre la consulta, ha precisat que no accepten dialogar "fora del marc de la Constitució", i que això mateix ha traslladat a Homs i Ortega quan s'han vist.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/saenz_de_santamaria_retreu_a_mas_el_pacte_independentista_amb_carretero_99841.php