divendres, 4 d’abril del 2014

El govern espanyol intervindrà en el debat al Congrés sobre la consulta

La Moncloa confirma que l'executiu defensarà el 8 d'abril el seu rebuig a la proposta del Parlament

Soraya Sáenz de Santamaría evita avançar qui prendrà la paraula


04/04/14 16:24 - Madrid -



Santamaría, aquest divendres Foto: EFE.
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha admès aquest divendres que el seu executiu està preparat per intervenir en el debat del pròxim dia 8 d'abril al Congrés dels Diputats. Fonts de La Moncloa han confirmat que l'executiu prendrà la paraula per reiterar el seu ‘no' rotund a la consulta catalana, però no han precisat si serà la mateixa portaveu o el president Mariano Rajoy l'encarregat de defensar la seva posició sobre la petició del Parlament de Catalunya per transferir a la Generalitat les competències per poder celebrar un referèndum.

En qualsevol cas, la portaveu ha assegurat que el govern té el debat “preparat” i ha apuntat que des de
fa temps té “molt clar el seu criteri i la seva posició” sobre la consulta catalana. Segons ha dit, no hi ha “cap novetat” en el discurs que el govern de Mariano Rajoy mantindrà en la sessió del proper dimarts. “Ja hem manifestat la posició del govern”, ha reiterat.

De moment, La Moncloa no ha comunicat qui serà el seu portaveu al debat del proper dimarts i la vicepresidenta ha driblat totes les preguntes en aquest sentit. Segons ella, “l'important” és que el govern ha marcat fa temps el seu criteri i la seva posició, i aquests no han canviat.

“Diàleg continu”
Sáenz de Santamaría ha afegit que el seu executiu ha exposat “el mateix criteri” en diferents trobades amb representants del govern de la Generalitat. que, segons ha dit, formen part del “diàleg continu” que, segons ella, existeix entre els dos executius.

La vicepresidenta ha contestat així a les preguntes sobre la seva última trobada coneguda amb un membre de la Generalitat, el dimarts passat a Barcelona amb el portaveu, Francesc Homs, amb el qual va mantenir “una petita conversa”.

També ha indicat que aquesta trobada “no és res nou” respecte a les relacions institucionals del govern amb la Generalitat i ha indicat que acostuma reunir-se “amb certa periodicitat” amb la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, per parlar de “qüestions generals i d'assumptes que ens incumbeixen a totes dues”, com la reforma de les administracions públiques.

La portaveu ha volgut deixar clar que aquest diàleg se circumscriu sempre a l'estricte respecte a la “legalitat” i la constitució. En aquesta línia, ha garantit que la Generalitat “sap” que sempre trobarà diàleg amb l'Estat quan sigui per resoldre a “problemes que afecten els ciutadans i el seu benestar” però no per qüestions com la consulta que, a al seu criteri, van més enllà de la legalitat.
Darrera actualització ( Divendres, 4 d'abril del 2014 17:45 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/730515-el-govern-espanyol-intervindra-en-el-debat-al-congres-sobre-la-consulta.html