divendres, 4 d’abril del 2014

Gambús: “la consulta no pot ser moneda de canvi entre elits a Madrid”

Divendres, 4 d'abril de 2014 14:35 h

El candidat d’Unió a les europees fa una crida a la participació massiva als comicis del 25 de maig per forçar un “posicionament no neutral” de la UE sobre el procés sobiranista


El candidat d’Unió al Parlament Europeu, Francesc Gambús, tanca la porta a acceptar una millora del sistema de finançament a canvi de renunciar a la consulta catalana. “S’ha acabat aquell temps en què les elits polítiques negociaven amb Madrid, després feien un exercici de màrqueting i qualsevol pacte amb Madrid era el millor de la història. Podrà haver diàleg, acords però el que sigui passa per una consulta a la ciutadania”, ha afirmat Gambús en una entrevista a La Xarxa. Gambús ha insisti que hem d'estat disposats al diàleg fins que sigui  "irreparable" i ha assegurat que fins que Unió no tingui segur que s'ha tancat el diàleg definitivament no es posicionarà pel sí o pel si-sí. 


Francesc Gambús
 Francesc Gambús ha remarcat la importància que té pel procés català l’escenari europeu, tot i que es resisteix a dir encara que sigui l’única sortida possible davant les reiterades negatives a la consulta del govern espanyol. Això sí, demana una participació massiva als comicis del 25 de maig per forçar un “posicionament no neutral” de la UE sobre el procés sobiranista: “si tenim un 35% de participació, el missatge que donem a Europa és no es preocupin gaire pel què passa aquí”. “Europa ens mirarà i ens ha de trobar amb una febre alta per votar” ha dit Gambús.