divendres, 4 d’abril del 2014

El CCN exigeix a Rosell que desautoritzi l’informe que justifica una intervenció militar a Catalunya

Divendres, 4 d'abril de 2014 13:55 h

Els empresaris sobiranistes consideren que si no ho fa l’avala i, per tant, comparteix el que s’hi diu, cosa que és motiu per demanar-ne “la dimissió immediata”.


El Cercle Català de Negocis considera inacceptable que la patronal espanyola CEOE doni cobertura a l’informe que ha elaborat el seu think tank, l’Institut d’Estudis Econòmics, presentat ahir a Barcelona, on es justifica una intervenció militar contra Catalunya en cas que es declari independent. Pel CCN, “ha arribat el moment de dir prou i ser bel·ligerants amb aquells que amenacen permanentment els catalans i estan disposats a tot per impedir que puguem exercir democràticament i pacíficament els nostres drets”. Atesa la gravetat del contingut del que qualifiquen de “pseudoestudi” presentat pel catedràtic Clemente Polo, exdirigent de Ciutadans i de UpyD, el CCN demana a Joan Rosell, president de la CEOE, que retiri i desautoritzi l’informe.




També demanen resposta a Gay de Montellà

Els empresaris demanen públicament a totes les organitzacions que formen part de la CEOE que diguin si estan d’acord o no amb un informe que avala la intervenció de l’exèrcit contra el poble català. En aquest sentit, la primera exigència la fan a Foment del Treball i al seu president, Joaquim Gay de Montellà. “Demanem al president de Foment, com a representant de la CEOE a Catalunya, que es desmarqui públicament i amb rotunditat d’aquest informe”. Des del CCN asseguren que “una cosa és negar amb arguments falsos la viabilitat econòmica de la Catalunya Estat; una altra molt diferent és amenaçar amb l’ús de la violència”.

Altres estudis bel·ligerants contra el procés català


Aquest no és l’únic estudi que en les últimes hores s’ha fet públic en contra del procés que viu Catalunya. L’organització Europa Liberal ha presentat també un estudi que augura que hi haurà imminents desinversions a Catalunya si el país s’independentitza i pronostica una caiguda del PIB català del 10% “passi el que passi”. El que no han dit els autors d’aquest estudi és que la base dels càlculs que fan servir per arribar a les seves conclusions és una enquesta feta a personatges reconegudament bel·ligerants amb Catalunya com Alejo Vidal-Quadras o Mario Conde, entre d’altres. Per acabar-ho de reblar, les preguntes de l’enquesta en què basen el seu treball han estat elaborades per la FAES.

El CNN demana als empresaris catalans que “es posicionin a favor que els catalans puguin exercir els seus drets en llibertat”.

El CCN adverteix que “conforme ens anem acostant al 9N augmentaran els atacs” i demana als empresaris catalans que “es posicionin a favor que els catalans puguin exercir els seus drets en llibertat”. “Catalunya necessita als seus empresaris. No pot ser que aquests mirin cap a una altra banda quan els atacs són tan furibunds. S’ha de triar si s’és còmplice de l’espanyolisme més ranci o s’està al costat del poble de Catalunya”, conclouen.


http://directe.cat/343849