dimecres, 9 d’abril del 2014

Quan Rosa Díez defensava el dret a decidir

09/04/2014

REFERENDUM

La líder d’UPyD assegurava que “la democràcia és la capacitat d’adaptar-se al que desitgin els ciutadans lliurement, a les urnes” en una entrevista a ‘La Vanguardia’ el 1999


Alèxia L. Ferret






 

La líder d’UPyD, Rosa Díez, defensava fa quinze anys el dret a decidir del País Basc. En una entrevista al diari ‘La Vanguardia’ el 1999, Díez assegurava que "en democràcia, l’autodeterminació és anar a votar. El dret de secessió és una altra cosa. Avui la immensa majoria del País Basc està d’acord amb l’autogovern, no amb la independència".

"Si el PNB creies que els bascos volem la independència, quan va a les urnes ho demanaria. Si
alguna vegada els bascos volguessin la independència, la democràcia s’adaptaria, perquè la democràcia és la capacitat d’adaptar-se al que desitgin els ciutadans lliurement, a les urnes”, va concloure a la pregunta.

Un discurs totalment contrari al que predicava ahir al Congrés dels Diputats en el ple sobre la consulta sobiranista de Catalunya. Amb un to agressiu i dur, l’exdirigent socialista va afirmar que els tres diputats catalans havien “portat al Congrés un discurs reaccionari, antieuropeu i hispanofòbic”.

Díez va ser l’única portaveu que no va voler apostar pel diàleg
. "Democràcia és respectar les lleis, no només votar. Si el Congrés respon amb el rigor, la serietat i la claredat que correspon, el nacionalisme que vol aixecar fronteres a Europa començarà a estar mal vist”, va afegir.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/quan_rosa_diez_defensava_el_dret_a_decidir_99946.php