dilluns, 14 d’abril del 2014

Forcadell: "La nostra Constitució és l’Estatut"

14/04/2014

ANC

La presidenta de l’ANC considera que si no hi ha consulta enguany, "Mas no podrà aguantar fins el 2016"


Nerea Rodríguez



Carme Forcadell, presidenta de l'ANC. Foto: EFE

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha concedit avui una entrevista al diari ‘El Mundo’ on explica que la Constitució espanyola és “una llei que, com qualsevol altra, ha d’estar al servei del que vulguin la majoria dels espanyols”, i matisa que la majoria d’espanyols la defensa, però “nosaltres som catalans i la nostra Constitució és l’Estatut”.

Forcadell també es mostra contundent assegurant que “el poble català és sobirà. El Parlament va
aprovar una declaració de sobirania amb 85 vots a favor i 41 en contra”, i afegeix que “la nostra legitimitat la marca el nostre Parlament”. La presidenta de l’ANC reconeix que “pressionem al Govern i als partits, perquè entenem que són els que tenen la legitimitat democràtica per fer-ho possible”.

En l’entrevista, Forcadell explica que “no entenem la independència sense passar per les urnes. Si no fos possible la consulta, hi hauria unes eleccions plebiscitàries que comportarien, evidentment, una declaració d’independència”. Alhora, opina que si la consulta no es pot celebrar el proper 9 de novembre, “el que no es podrà es aguantar fins el 2016. Estem convençuts. Perquè la pressió popular i política serà important”.

La presidenta de l’Assemblea assenyala que “la immensa majoria vol la independència per dignitat i perquè veu que truca a l’altre costat i no respon ningú”. Sobre els rumors d’una possible il·legalització de l’ANC, Forcadell es queixa: “No entenem com es pot parlar d’il·legalitzar una associació que treballa de forma pacífica”, i afegeix: “Però és veritat que molta gent s’ha fet sòcia com a conseqüència de tot això”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/forcadell_la_nostra_constitucio_es_l_estatut_100026.php