diumenge, 13 d’abril del 2014

El govern espanyol rebutja Mas com a interlocutor

13/04/2014

REFERENDUM

L’executiu de Rajoy està preparant una oferta alternativa, centrada en els diners, segons el diari ‘Ara’


Nerea Rodríguez



Trobada entre Mas i Rajoy el setembre del 2012


El govern espanyol, encapçalat per Mariano Rajoy, rebutja el president de la Generalitat, Artur Mas, com a interlocutor. Segons publica avui el diari ‘Ara’, després del debat al Congrés dels Diputats, “la reivindicació catalana ha pres consistència real de problema espanyol i, per això, han començat els contactes per intentar teixir una oferta que desactivi l’independentisme català”.

Però la premisa amb què treballen a la Moncloa i al PP és que “Mas ja no és un interlocutor vàlid
per resoldre el problema de fons. Estan convençuts que, per convicció o inèrcia, ha lligat el seu destí a la consulta i ha emprès un camí de difícil retorn”. Els populars estan irritats amb el president català per no haver assistit al Congrés i es queixen que “li hem obert moltes portes i ell les ha tancat totes”.

Segons l’Ara, “hi ha contactes fora de les càmeres, i hi ha trobades pensades per ser vistes. Josep Antoni Duran i Lleida ha intentat aquesta setmana recuperar un espai propi i fer de frontissa entre els dos governs per evitar que es dinamitin tots els ponts”.

Pero, segons sembla, l’oferta alternativa s’està preparant: “De moment, els moviments que hi ha ha es limiten als diners. Com? A través d’un nou repartiment dels impostos que augmenti la recaptació i definint amb precisió quan costen els serveis a cada territori de l’Estat”. Això permetria “un repartiment més transparent dels recursos”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/el_govern_espanyol_rebutja_mas_com_a_interlocutor_100016.php