dimarts, 29 d’abril del 2014

El govern del PP assaja l'estratègia del "com pitjor, millor"

29/04/2014

REFERENDUM

"Mentre la locomotora de l’independentisme la dirigeixi CiU, els catalans pujaran al vagó. Si ho fa ERC, baixaran", calculen dirigents populars


Nerea Rodríguez



Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría al Congrés dels Diputats


“Per alguns dirigents populars, com pitjor, millor”. Aquesta és la tesi que detalla la directora adjunta de 'La Vanguardia', Maria Dolores García, en un article, on explica l’estratègia que seguirà el govern espanyol amb Catalunya. Mentre que “a Catalunya s’imposa la teoria que el govern del PP, en algun moment, mourà fitxa i haurà de cedir”, la periodista revela que a l’entorn de la Moncloa la inclinació més evident és la contrària.

“Per Rajoy i els seus, sempre que s’ha transigit amb les demandes de Catalunya el resultat han estat
més reclamacions”, explica García, que detalla l'actitud que seguiran els populars: “Primer, comptar els vots de les eleccions europees per comprovar si CiU continua al capdavant del moviment independentista o dóna alguna mostra de flaquesa. Segon, millorar el sistema de finançament no només per a Catalunya, sinó per a diverses comunitats”.

En tercer lloc, la periodista assenyala “incloure Catalunya entre les autonomies receptores d’inversions públiques de cara als pressupostos del 2015 amb la intenció de rebaixar el discurs ‘d’Espanya ens roba’. Quart, veure què passa el dia 9 de novembre i, davant la impossibilitat de convocar una consulta, esperar que es convoquin eleccions plebiscitàries catalanes”.

Què passaria en el cas que guanyés ERC, i no CiU, a les europees? Segons García, “per alguns dirigents populars, com pitjor, millor. Segons aquesta tesi, mentre la locomotora de l’independentisme la dirigeixi CiU, els catalans pujaran al vagó. Si conduís Esquerra, CiU entraria en crisi i molts baixarien del tren”. El dialeg, ni està ni se l'espera.

" Van mes perduts que un pop a un garatge ...  No s'enteren que no es cap partit politic es el poble , i a Europa no guanyarà CIU,ERC, etc guanyarà el vot independentista i punt "

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/el_govern_del_pp_assaja_l_estrategia_del_com_pitjor_millor_100311.php