dissabte, 5 d’abril del 2014

Bové (Els Verds): “Si Catalunya decideix ser independent, no hi ha cap raó per expulsar-la de la UE”

05/04/2014

INDEPENDÈNCIA

L’altermundista francès assegura que l’Estat no es podrà “oposar al resultat” d’un referèndum si és “transparent i amb observadors”


Albert Ribas



El cap de files dels Verds a Europa, José Bové



El candidat dels Verds europeus a la presidència de la Comissió Europea, el francès José Bové, ha assegurat que l’Estat no es podria “oposar” al resultat d’una consulta “si es fa de forma transparent i amb observadors per verificar que és democràtica”.

Segons Bové, altermundista i sindicalista, considera que no existeix “cap raó” per expulsar una

Catalunya independent de la Unió Europea i apunta que trobaria “legítim que s’hi quedés”. “Per mi no hi ha cap ambigüitat: Catalunya ja forma part de la UE i si demà el poble català decideix en referèndum que vol esdevenir independent, no hi ha cap raó per deixar-lo de banda”.

Les declaracions de Bové suposen un pas més en el seu suport al procés sobiranista després que la cap de llista conjunta amb el sindicalista francès, Ska Keller, va manifestar el passat 10 de març en una visita a Barcelona el seu “compromís personal” amb la consulta i va demanar al govern espanyol que obri “un procés de diàleg”.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/bove_els_verds_si_catalunya_decideix_ser_independent_no_hi_ha_cap_rao_per_expulsar-la_de_99852.php