dissabte, 5 d’abril del 2014

L’ANC farà el senyal de la victòria l’11-S i ratifica l’aposta per la independència el Sant Jordi del 2015

05/04/2014

INDEPENDÈNCIA

L’assemblea general ordinària ratifica davant de 7.500 socis reunits al Tarraco Arena Plaça el ‘Full de ruta 2014-2015’

 

Albert Ribas/Agències




Imatge de l'assemblea general de l'ANC celebrada al Tarraco Arena



L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha ratificat aquest dissabte des del Tarraco Arena Plaça de Tarragona treballar perquè Catalunya proclami la seva independència el 23 d'abril del 2015, festivitat de Sant Jordi, i perquè el referèndum pel qual un Estat català es doti d'una nova Constitució es faci a l'11 de setembre d'aquest mateix any.

L'assemblea general ordinària de l'entitat ha aprovat per unanimitat la ponència del 'Full de ruta
2014-2015' --després de rebutjar 21 esmenes--, en un acte celebrat sota el lema 'Preparats per tornar a fer història' i que ha comptat amb més de 7.500 socis inscrits --segons l'ANC--, a més de la seva presidenta, Carme Forcadell, i el seu secretariat nacional.

El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha destacat que la via cap a la independència a través d'una consulta sobiranista és "radicalment democràtica i profundament pacífica", i ha remarcat que l'èxit del procés dependrà de la capacitat de diàleg amb els diversos actors del procés, i d'avançar al ritme adequat.

"L'única arma que entenem i acceptem és l'expressió democràtica de la majoria", ha afirmat, i ha recordat que l'entitat busca amb la màxima transparència i participació el suport social per recuperar la independència de Catalunya amb un Estat de dret propi, paraules que els assistents han rebut enarborant 'estelades' i exclamant 'Visca Catalunya lliure' i 'Visca la República catalana'. "Caldria treballar a la perspectiva de poder fer el referèndum per aprovar la nova constitució el dia 11 de setembre del 2015", afegeix el document de l'ANC, que dedicarà els mesos previs a la consulta a fer campanya a favorfavor del 'sí'.

El senyal de la victòria per l’11-S

Avui s’ha conegut de forma més detallada les intencions de la plataforma independentista per la propera Diada. L’objectiu de l’ANC és que durant el matí la ciutadania es concentri davant dels seus Ajuntaments. Posteriorment la reivindicació es traslladaria cap a Barcelona per lliurar al Parlament els compromisos de l’ANC amb la sobirania del poble català. Per últim, amb la idea de tancar la jornada d’una forma espectacular, la intenció és formar una gran senyal de victòria que es pugui “veure des del cel” omplint la Diagonal i la Gran Via de Barcelona. Les mobiltizacions favorables a la independència i a la consulta no s'acabaran aquí. A partir del 12 de setembre es faran actes a diari fins el dia de la consulta, el 9-N, per anar augmentant el to reivindicatiu de les demandes de la ciutadania.