dijous, 27 de març del 2014

Nervis al PP per la carta d’Ortega

Dijous, 27 de març de 2014 13:55 h

El portaveu del PPC troba "indigne" que la vicepresidenta pregunti sobre la predisposició dels ajuntaments a col•laborar en l'organització de la consulta


ACN).- El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha qualificat la carta de "coercitiva i intimidatòria" i ha denunciat que té com a finalitat "pressionar els alcaldes per fer una llista sobre els adeptes i col·laboradors". El popular ha afegit que l'actuació d'Ortega és "indigne" i ha lamentat que hagi utilitzat la seva "posició de força" sobre els alcaldes, per això ha demanat la compareixença de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament. En declaracions als passadissos del Parlament, Millo ha considerat que amb la carta enviada per Ortega demostra que el Govern està seguint el full de ruta marcat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). 



 Segons Millo, el document de l'ANC ja estableix que el Govern "s'ha d'assegurar la col·laboració activa de tots els ajuntaments i dissenyar les mesures de pressió als alcaldes que siguin reticents" amb la consulta.

El portaveu dels populars ha considerat que la vicepresidenta hauria
de respectar l'autonomia local dels ajuntaments, en comptes d'utilitzar "la seva posició de força i pressionar" els alcaldes per celebrar una consulta que, segons Millo, no està convocada ni fonamentada en cap base legal. Per aquest motiu, ha anunciat que el seu grup parlamentari ha demanat la compareixença de la vicepresidenta a la cambra catalana per donar explicacions sobre aquesta carta.

Ortega disposada a respondre el PP

La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, accepta comparèixer davant de la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament per donar explicacions sobre la carta que ha enviat a tots els alcaldes per saber el seu grau de col·laboració i compromís en l'organització de la consulta. Segons fonts de Governació, Ortega no té cap problema en donar explicacions tal com li ha reclamat el PPC.