diumenge, 2 de març del 2014

L'expresident txec Václav Klaus surt en defensa de Catalunya i Escòcia

01/03/2014

INDEPENDÈNCIA

“És arrogant per part de la UE dir que no seran membres de la Unió Europea”, assegura el també exprimer minsitre


Albert Ribas


L'expresident txec Václav Klaus
L’expresident de la República Txeca entre el 2003 i el 2013, Václav Klaus, va sortir ahir en defensa de Catalunya i Escòcia en una conferència sobre moviments secessionistes celebrada a Àustria, segons informa el Herald Scotland.

Klaus, membre del partit conservador Partit Cívic Democràtic, va voler deixar clar que espera que Catalunya i Escòcia, si són independents, romanguin a la Unió Europea. Responent a una pregunta del professor de la Universitat d’Edimburg Charlie Jeffery, l’expresident txec va assegurar que “és arrogant per part de la UE dir que no seran membres de la Unió Europea”.


La secretària de Relacions Exteriors del Senat francès, en la mateixa línia


La veu de Klaus no ha esta l’única dins el món conservador europeu que en els darrers dies s’ha pronunciat sobre les demandes independentistes en el marc de la UE, tot i que en aquest cas a favor d’ Escòcia i sense pràcticament mencionar el cas català.

La senadora francesa i secretària de Relacions Exteriors, Defensa i Forces Armades del Senat francès, Joëlle Garriaud-Maylam (UMP), va assegurar des del Senat francès el següent: “Les amenaces formulades pel senyor Barroso no són adequades i són el resultat de la pressió anglesa i espanyola. Londres està cada vegada més preocupada i les seves amenaces no són creïbles. Si Escòcia vota per la independència, es quedarà a la Unió Europea. Seria en l’interès d’Anglaterra”.

Segons Garriaud-Maylam, “el realisme de les declaracions” dels Estats amb reivindicacions separatistes al seu interior “ha de ser qüestionat ateses les conseqüències pràctiques de la suspensió de la cooperació amb la UE, que en el cas escocès, ha existit durant més de 40 anys i que Escòcia vol conservar”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/l_expresident_txec_vaclav_klaus_surt_en_defensa_de_catalunya_i_escocia_99082.php