diumenge, 23 de març del 2014

Els plans de Rajoy per frenar la consulta

23/03/2014

REFERENDUM

El president espanyol es proposa debilitar i aïllar Mas, segons 'El País'


Alèxia L. Ferret


Rajoy
El president espanyol, Mariano Rajoy, està esperant que un resultat desastrós de CiU a les eleccions europees del mes de maig davant d’ERC pugui forçar algun moviment intern a la federació nacionalista. Així ho assegura avui el diari “El País”, que de totes maneres està convençut que “el Govern (espanyol) i el PP ho tenen cada vegada més clar: les coses aniran a pitjor, a molt pitjor”.

El rotatiu afegeix que “ningú sap què passarà després [de l'impediment de la consulta], però alguns, els més optimistes de l'Executiu, confien que aquest desenllaç dramàtic (la prohibició de la consulta per part del Tribunal Constitucional) obri espai a una negociació”. "Alguns membres de l'executiu han arribat a la conclusió que amb Mas és impossible arribar a un acord, però confien que l'enorme avantatge que dóna al govern tenir de la seva part de la legalitat, l'aclaparadora majoria del Congrés i la complicitat dels socis europeus, acabarà amb algun moviment a CiU per a descavalcar Mas", afegeix.

Segons el diari, Rajoy en públic “mostra la seva cara més amable, però en privat és evident que es viu un pols entre ell i Mas”. I avisa “ningú li ha guanyat mai un pols a Rajoy”.

“El president sembla disposat a aguantar fins al final, com ho demostra la frase que va pronunciar davant un grup de periodistes al Nadal: A veure qui té més vertigen dels dos”, afirma el rotatiu.

" Rajoy va més despistat que un pop en un garaje. El procés català no el porta ni CiU ni ERC sinó el Poble "


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/els_plans_de_rajoy_per_frenar_la_consulta_99543.php