dilluns, 17 de març del 2014

Anasagasti: "Mas ha fet el que havia de fer, perquè no podia fer cap altra cosa"

17/03/2014

REFERENDUM

El senador del PNB assegura que "el Rei és un gran corrupte", i argumenta: "No és un gran comercial, és un gran comissionista"

 

Nerea Rodríguez









El senador del PNB, Iñaki Anasagasti
El senador del Partit Nacionalista Basc Iñaki Anasagasti va opinar ahir sobre el procés català i sobre el president de la Generalitat, Artur Mas. En relació a Mas, Anasagasti va considerar que “ha fet el que havia de fer, perquè no podia fer cap altra cosa, perquè Catalunya estava ofegada econòmicament”. Alhora, va titllar el procés català com “un crit de rebel·lia”, però va matisar que “no és el crit d’un boig, perquè això està passant a Escòcia”.

En una entrevista al programa ‘Viajando con Chester’, amb Ristjo Mejide, el senador del PNB afirma que “el Madrid polític mai ha assumit de veritat que Espanya és un Estat plurinacional”, i argumenta que “la prova està en els missatges de Nadal”. En aquest sentit, es pregunta: “Has sentit alguna vegada al Rei parlar en català i en euskera, ni que siguin 4 paraules?” “Mai. I mentre no ho assumeixin això no té solució”, sentencia.


Anasagasti també va explicar que “el nacionalisme no comença pel tema econòmic, però és una part”, i va advertir que “a partir del novembre haurien de canviar coses a Espanya, però l’any vinent hi ha vàries eleccions a l’Estat espanyol, i aquí tot es fa en funció de les eleccions i les enquestes”.

"El Rei és un gran corrupte"

Durant l’entrevista, el polític basc va pronunciar dures paraules contra el Rei espanyol Joan Carles I, de qui va assegurar: “És un gran corrupte”, i argumenta: “El Rei no és un gran comercial, és un gran comissionista, i tothom ho sap en el Madrid polític, però ningú s’atreveix a dir una cosa tan contundent”. En aquest sentit, va etzibar: “Urdangarín va aprendre del Rei”.

A més, Anasagasti critica que “encara hi ha gent que fa reverències, com en el segle XIX. Això és servitud i servilisme. Això ho fan les persones que no tenen dignitat”, i va explicar: “Jo li dono la mà i el tracto de vostè, però una reverència per què? Aquest senyor en què és més que jo? En res”.

Finalment, va vaticinar que “no veurem el Rei imputat, es buscarà que acabi bé el seu període de regnat”. “Ha estat poc intel·ligent i ha abusat molt del poder i de la impunitat”, va sentenciar.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/anasagasti_mas_ha_fet_el_que_havia_de_fer_perque_no_podia_fer_cap_altra_cosa_99403.php