dimarts, 4 de febrer del 2014

Montoro rectifica i publicarà les balances fiscals

04/02/2014

BALANCES FISCALS

El ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques afegirà el càlcul dels fluxos fiscals entre territoris als “comptes públics regionalitzats”


Albert Ribas


El lladre nº1 Cristóbal Montoro
El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques que encapçala Cristóbal Montoro publicarà finalment les balances fiscals i formaran part dels nous comptes públics regionalitzats que el ministre va anunciar a Barcelona fa dues setmanes.

Després d’assegurar que no era convenient utilitzat aquest mètode de càlcul perquè des de Catalunya se’n feia un mal ús, Montoro s’ha fet enrere després que afloressin crítiques internes al PP que s’havien afegit a la indignació de l’empresariat català i a les queixes de les autonomies governades pel PP que també pateixen dèficit fiscal.

Cristóbal Montoro ha anunciat la presentació d'una nova eina més àmplia que les anomenades balances fiscals, que imputen territorialment els ingressos que el sector públic obté en un territori i les despeses que efectua en el mateix, calculant d'aquesta manera el saldo fiscal resultant.

La intenció d'Hisenda és oferir una fotografia més de la despesa de l'Estat en el conjunt dels territoris, però dins d'aquest nou treball s'inclouran finalment les balances fiscals, una reclamació reiterada de la Generalitat de Catalunya, a la qual s'han sumat també altres governs autonòmics com el balear, governat pel PP.

Madrid, Catalunya i Andalusia, les que més han rebut

Segons ha pogut saber Europa Press, la comunitat on més va gastar l'Estat, en termes absoluts, el 2011 és la Comunitat de Madrid, on hi va invertir 11.500 milions d'euros. La segueixen Catalunya, amb 8.114, i Andalusia, amb 7.500 milions. Aquestes xifres figuren en una taula que reflecteix el destí de 212.600 milions d'euros repartits entre comunitats autònomes, l'estranger (15.166 milions) i una gran partida de 116.800 milions de despesa que l'Estat no considera regionalitzable.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/montoro_rectifica_i_publicara_les_balances_fiscals_98561.php